01 Април 2020сряда18:42 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Драгомир Стойнев:

Чуждите компании да спазват българското законодателство

Отнемането на лицензите на ЕРП-тата ще прогони инвеститори от България, смята зам.-шефът на "Бизнес Юръп"

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 614

Нашето желание е чуждестранните компании, които са в България, да спазват българското законодателство, да уважават българските институции и да имат същото поведение, което имат и в собствените си държави. Само така може да имаме конкретен диалог и заедно да намираме решенията. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на общото събрание на Българската стопанска камара (БСК), което се проведе вчера, предаде БТА. Той направи този коментар по повод изказването на Жером Шовен, заместник генерален директор на най-голямата европейска бизнес организация "Бизнес Юръп", на която е член БСК. Шовен съобщи, че от името на организацията в четвъртък е изпратено писмо до премиера Пламен Орешарски, в което се изразява голяма загриженост за евентуалната опасност да се отнемат лицензите на трите ЕРП-та в България. "Смятаме, че тези въпроси трябва да се решават от административните съдилища, а не да са обект на административни решения. Това създава прецедент за бъдещите инвеститори, които могат да проявят интерес към вашата страна", предупреди Шовен.
Отговорът на Стойнев обаче предизвика одобрението на голяма част от присъстващите в залата. Министър Стойнев каза още, че диалогът продължава. Една компания е с две крачки пред другите две ЕРП-та, готови са за съвместни действия, т.е. признава се част от вината, така че на базата на диалог трябва да се намира най-правилното решение, допълни министърът.
За нас е важен диалогът с работодателите, със синдикатите, с гражданските организации, за да върнем страната по пътя на икономическия растеж и на по-голямата удовлетвореност на българските граждани. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в приветствието си към форума на БСК, предаде БГНЕС.
През годините БСК се утвърди като коректен партньор на държавата и като коректив на институциите, подчерта Орешарски. Имаме дълбоко сходство на разбиранията при преодоляване на негативните ефекти от кризата, продължи премиерът.
Той се спря на мерките, за които има съгласие между кабинета и БСК за подобряване на конкурентоспособността на българската икономика и за продължаване усилието за по-висок икономически растеж. "Кабинетът предприе немалко мерки за преодоляване на кризата по посока подобряване на бизнес климата, за насърчаване на инвестициите, за внедряване на иновациите и за реиндустриализация", категоричен бе Пламен Орешарски.
"Нашата организация е силна и това се дължи на мащаба й и на широката й представителност, подкрепяна от нашите членове в различните страни", заяви още Жером Шовен. Той подчерта, че БСК е активен и конструктивен партньор, като благодари на активната роля на нейния председател Божидар Данев.
Когато изброяваше политиките на организацията заедно с тази за диверсифицирането на енергийните източници, Шовен специално наблегна на необходимостта от шистовия газ.
Той говори и за Трансатлантическото споразумение между САЩ и ЕС, като подчерта, че САЩ са основен партньор на ЕС и споразумението може да докара милиони нови работни места. Шовен съобщи, че следващата седмица президентът на "Бизнес Юръп" ще води голяма делегация от Европа в САЩ.

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 36

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 553

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1300

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 215

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ