14 Август 2020петък13:27 ч.

400 000 реални подписа срещу монополите в НС

/ брой: 296

автор:Дума

visibility 1

Близо 700 000 български граждани са сложили подписа си под исканията на гражданската инициатива "Срещу произвола на монополите", но след направените проверки е установено, че коректни са малко над 400 000 подписа.
Това, което е поискано от гражданската инициатива, е в интерес на всички български граждани, каза председателят на парламентарната комисия за взаимодействие с граждански организации и движения Мая Манолова в началото на заседание на комисията.
Заседанието на комисията започна с разглеждане на внесената в парламента преди почти три години подписка "Срещу произвола на монополите". Парламентът е длъжен да разгледа подписката и да предприеме съответните законодателни инициативи, за да може исканията на гражданите да бъдат приети, а гражданите искат да се осъществи ефективен граждански контрол върху естествените монополи, така че да се намалят цените и потребителите да бъдат защитени, категорична беше Манолова.
Битката с монополите е един от приоритетите на това Народно събрание, но реалният старт на антимонополната тема в Народното събрание ще започне в следващата пленарна сесия, подчерта тя. Колегата й от Коалиция за България Явор Куюмджиев също се включи в обсъждането на исканията на гражданската инициатива "Срещу произвола на монополите". Според него част от повдигнатите проблеми ще бъдат решени с промените в Закона за енергетиката, които вече са внесени за разглеждане в парламента. Това, което не трябва да забравяме, е възможността на системата да издържи някои непремерени намеси или дърпането в една или друга посока, трябва да отчитаме и европейската практика.

Каква е процедурата по свикване на ВНС?

автор:Дума

visibility 0

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 155

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 155

Краткии новини

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 596

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 287

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 178

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ