26 Септември 2020събота04:16 ч.

400 000 реални подписа срещу монополите в НС

/ брой: 296

автор:Дума

visibility 1

Близо 700 000 български граждани са сложили подписа си под исканията на гражданската инициатива "Срещу произвола на монополите", но след направените проверки е установено, че коректни са малко над 400 000 подписа.
Това, което е поискано от гражданската инициатива, е в интерес на всички български граждани, каза председателят на парламентарната комисия за взаимодействие с граждански организации и движения Мая Манолова в началото на заседание на комисията.
Заседанието на комисията започна с разглеждане на внесената в парламента преди почти три години подписка "Срещу произвола на монополите". Парламентът е длъжен да разгледа подписката и да предприеме съответните законодателни инициативи, за да може исканията на гражданите да бъдат приети, а гражданите искат да се осъществи ефективен граждански контрол върху естествените монополи, така че да се намалят цените и потребителите да бъдат защитени, категорична беше Манолова.
Битката с монополите е един от приоритетите на това Народно събрание, но реалният старт на антимонополната тема в Народното събрание ще започне в следващата пленарна сесия, подчерта тя. Колегата й от Коалиция за България Явор Куюмджиев също се включи в обсъждането на исканията на гражданската инициатива "Срещу произвола на монополите". Според него част от повдигнатите проблеми ще бъдат решени с промените в Закона за енергетиката, които вече са внесени за разглеждане в парламента. Това, което не трябва да забравяме, е възможността на системата да издържи някои непремерени намеси или дърпането в една или друга посока, трябва да отчитаме и европейската практика.

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ