22 Март 2019петък11:38 ч.

За джакпота и мечтата за лесна печалба

/ брой: 134

автор:Лозан Такев

visibility 1309

Направо е учудващо желанието на стотици хиляди човеци да спечелят лесни пари. Мечтата им за лесна печалба от държавния хазартен орган ме вкара в недоумение и по една друга причина -алчността, която няма равна на себе си амбиция и голяма печалба на всяка цена.
В тото пунктовете с удължено работно време влизаха хора за първи път, посягаха за първи път към фишовете, не знаеха как се попълват комбинациите и отделните квадратчета. Други хвърлиха 300, 500, 3000, 8000 лева, за да се надяват на близо шестте милиона. Казаха им, за да ги спечелят, са необходими 14 милиона комбинации, тоест 14 милиона лева и ви е гарантирана печалбата от 6 милиона... Немощни възрастни люде се надяваха, идваха с последни усилия и също искаха да се докоснат до мечтата за лесна печалба с левчето, с двата лева, с четирите лева... Добре бе, аджеба, всяка седмица има джакпот. Не ви ли харесват печалби от 200 хиляди лева, от 600 хиляди лева. Защо тогава ви няма? Не, вие трябва да вземете от раз рекордния джакпот от 6 милиона български лева. И съседи чужденци дойдоха да помогнат на мечтата българска.
Ще падне джакпотът. Няма как да не падне. И отново ще олекне надеждата за лесна голяма печалба, отново ще прикрием някак си алчността. Ще има пак джакпот, нов, от 20 хиляди лева, от 50 хиляди, от 144 хиляди лева. Но няма да има подобна безумна еуфория всички да се наредим на опашката да грабнем непременно ние рекордната натрупана сума... Ще останем само онези, които играем от десетки години с малки суми, но редовно. И помагаме и на тотализатора, и на спорта, и на онези, които все пак печелят. Но ние не желаем непременно печалбата ни да е 5, 6 защо не и повече милиони. Ние се радваме на тройка, на четворка, на хиляда лева дори. Защото е и по-скромна нашата мечта за лесна печалба. А тя вече не и толкова лесна, защото лично за себе си, като изчислих какви инвестиции съм вложил през този и миналия век, сигурно на един солиден джакпот от печалба имам вече право. И не само аз.
 

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56