16 Ноември 2018петък10:44 ч.

За джакпота и мечтата за лесна печалба

/ брой: 134

автор:Лозан Такев

visibility 1032

Направо е учудващо желанието на стотици хиляди човеци да спечелят лесни пари. Мечтата им за лесна печалба от държавния хазартен орган ме вкара в недоумение и по една друга причина -алчността, която няма равна на себе си амбиция и голяма печалба на всяка цена.
В тото пунктовете с удължено работно време влизаха хора за първи път, посягаха за първи път към фишовете, не знаеха как се попълват комбинациите и отделните квадратчета. Други хвърлиха 300, 500, 3000, 8000 лева, за да се надяват на близо шестте милиона. Казаха им, за да ги спечелят, са необходими 14 милиона комбинации, тоест 14 милиона лева и ви е гарантирана печалбата от 6 милиона... Немощни възрастни люде се надяваха, идваха с последни усилия и също искаха да се докоснат до мечтата за лесна печалба с левчето, с двата лева, с четирите лева... Добре бе, аджеба, всяка седмица има джакпот. Не ви ли харесват печалби от 200 хиляди лева, от 600 хиляди лева. Защо тогава ви няма? Не, вие трябва да вземете от раз рекордния джакпот от 6 милиона български лева. И съседи чужденци дойдоха да помогнат на мечтата българска.
Ще падне джакпотът. Няма как да не падне. И отново ще олекне надеждата за лесна голяма печалба, отново ще прикрием някак си алчността. Ще има пак джакпот, нов, от 20 хиляди лева, от 50 хиляди, от 144 хиляди лева. Но няма да има подобна безумна еуфория всички да се наредим на опашката да грабнем непременно ние рекордната натрупана сума... Ще останем само онези, които играем от десетки години с малки суми, но редовно. И помагаме и на тотализатора, и на спорта, и на онези, които все пак печелят. Но ние не желаем непременно печалбата ни да е 5, 6 защо не и повече милиони. Ние се радваме на тройка, на четворка, на хиляда лева дори. Защото е и по-скромна нашата мечта за лесна печалба. А тя вече не и толкова лесна, защото лично за себе си, като изчислих какви инвестиции съм вложил през този и миналия век, сигурно на един солиден джакпот от печалба имам вече право. И не само аз.
 

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 223

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Лидери от ЕС изразиха задоволство

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 277

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 538

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 141

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 223