22 Март 2019петък15:10 ч.

Кръгла маса за дигиталната библиотека

/ брой: 241

автор:Дума

visibility 709

Национална кръгла маса "Българската дигитална библиотека: модели и подходи" ще се състои днес от 10 до 15 ч. в зала "Арена" на хотел "Арена ди Сердика" в София. Форумът се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) с подкрепата на фондация "Америка за България".
Предстоящата дискусия е част от дейностите на ББИА за подготовка на проект за Национална стратегия за опазване на книжовното културно наследство в библиотеките и осигуряване на достъп до него, който очаква сериозен ангажимент и финансиране от страна на държавата. Едно от най-важните предложения в документа е свързано със създаването на Българска дигитална библиотека. Целта на форума е да се дискутира предложеното в проекта, да бъдат представени алтернативни мнения и предложения и на базата на тяхното обсъждане да се постигне консенсус относно модела и подхода за изграждането й.
Експерти от Германия и Гърция ще представят своя управленски и технологичен опит в създаването на единен портал за културното наследство в тези страни.
Във форума ще вземат участие представители на Министерството на културата, Комисията по култура и медии към 42-рото НС, Администрацията на президента, Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", фондация "НАБИС", големите научни, регионални и читалищни библиотеки, водещи експерти, представители на академичните и научните среди.
 

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 104

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 189

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 712

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 245

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 275

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 153

/ брой: 56