21 Ноември 2018сряда11:07 ч.

"Златен лъв" за Владо Николов

Новият лидер е Тошко Алексиев, определи екскапитанът на волейболистите

/ брой: 191

автор:Мариан Владимиров

visibility 351

Бившият капитан на волейболния национален тим Владимир Николов беше удостоен с престижна награда. Отказалият се след Олимпиадата от представителния отбор волейболист получи приза "Златен лъв" на Пресклуб "България". Николов получи престижната награда, която вече е присъждана на легендарни фигури в спорта като Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Мария Гроздева и Таньо Киряков.
"Благодаря за тази награда. Хората, които са получили наградата преди мен, са достойни за уважение. След Олимпиадата хората ме поздравяват за това, което постигнахме. Много от тях се радват, а други не са доволни от нас. Най-голямата победа, която съм постигнал, е тази над себе си и над скептиците", заяви Николов.
Според екскапитана новият лидер в отбора е Тодор Алексиев, а откритието на Олимпиадата е Цецо Соколов. През следващата година ролята и на двамата ще се забележи още по-сериозно. "Аз бих се върнал в отбора само ако се случи нещо много неприятно, което дори не искам да казвам, за да не дърпаме дявола за опашката. Соколов вече може да се справя по-добре дори и от мен. Ще ми липсват момчетата от отбора и всички хубави моменти. На мачовете със Сърбия в София усещах как публиката дишаше с мен, когато отивах да бия сервиз. Всичко това няма как да не ми липсва, но съм взел моето решение. Щях да се откажа още след Игрите в Пекин, но тогава президентът на федерацията Данчо Лазаров ми каза, че ще променят много неща. Сега имахме прекрасна подготовка, всичко беше перфектно", каза още Владимир Николов.
каре
"Волейболът е единственото нещо, което мога да правя. Надявам се да продължа да играя поне още две-три години на клубно ниво, стига да има отбори, които да искат да ме наемат. Трябва и тялото ми да го позволява, ако зависи от мен, ще играя още десет години, но това е в сферата на фантастиката. На темата волейбол съм много добре подготвен, но за да бъдеш треньор, трябват и много други качества, които според мен на този етап не притежавам. Много е важно да можеш да обясниш това, което искаш от играчите. Към момента смятам, че не притежавам необходимите комуникативни способности за това. Да бъда посредствен треньор, това няма да ми е интересно. Според мен е важно да има дистанция между треньора и играчите, така не може да пречат личните отношения, които неизбежно се появяват във всеки колектив", каза още волейболистът, който след 2 месеца ще навърши 35 години.
 

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 114

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 196

/ брой: 226