24 Март 2019неделя19:17 ч.

Ex libris

Александър Секулов слиза в... Атина

/ брой: 41

автор:Дума

visibility 365

Пловдивският писател Александър Секулов, станал известен с нашумелия роман "Островът" и сборника с есета "Майсторът и камъните", е издал нова книга, озаглавена "Господ слиза в Атина", научи ДУМА от издателство "Сиела". За да напише новия си роман, ексцентричният писател е пътувал няколко пъти до размирната ни съседка. За последен път е бил там през "горещото лято" на 2011 година, като прекарва част от престоя си в палатковия лагер на протестиращите в Атина, където се е срещнал с "много интересни хора и пътуващи революционери".
 Характерно за персонажите в "Господ слиза в Атина" е отместването, по думите на самия писател. Всички герои в тази книга се опитват да отместят живота си встрани от битието. "Голямата въпросителна за самия мен беше - мога ли да описвам съвременна действителност по начин, по който след десет години присъствието на тази действителност да не прави книгата по-слаба? Това е много сложно - да описваш събития, които още не са завършили, и да се надяваш, че след години те ще са се превърнали в метафора", эсподеля авторът.
Роденият през 1964 г. в Пловдив писател е добре познат на читателската публика не само със своите романи. Той е автор на няколко книги с поезия, работил е като журналист, носител е на наградата "Пловдив" за журналистика и литература (1995, 2003), на националната литературна награда "Иван Николов", бил е изпълнителен директор на Европейския месец на културата в Града на тепетата (1999). Честито!

    
 

Няма българи на авариралия край Норвегия кораб

автор:Дума

visibility 2

11 министри ще поискат оставката на Тереза Мей

автор:Дума

visibility 193

Протестиращите в Сърбия с искания за оставки

автор:Дума

visibility 235

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1485

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 438

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 472

/ брой: 56