19 Септември 2021неделя02:29 ч.

Лъчезар Еленков възкреси младостта

Юбилейна вечер на известния поет в СБК

/ брой: 293

автор:Дума

visibility 112

75-годишнината на поета Лъчезар Еленков, главен редактор на в. "Жарава" и директор на "Моята вяра", бе чествана в Съюза на българските композитори. Тържеството започна с музикална импровизация на пианиста Ценко Минкин и рецитал по стихове на поета от актрисата Галя Асенова.
От името на председателя на НС на БСП Сергей Станишев бе прочетено поздравление до юбиляря, а също така поздравителен адрес от президента Георги Първанов.
Поетът Петко Братинов от името на УС на Съюза на българските писатели и от свое име се обърна към събрата по перо, като припомни годините на студентската младост и литературните четения в 65-а аудитория, когато според него е изгряла "поетическата му звезда". "Лъчезар Еленков е автор на многопластова, сложна и силно метафорична лирика - отбеляза Драгомир Шопов, като подчерта социално политическия елемент в творчеството на поета". Матей Шопкин също се върна към годините на младостта, изтъквайки поемата "Гранитово" като "висок и светъл връх" в поезията на Л. Еленков. Зам. главният редактор на в. "Словото днес" Мюмюн Тахир поздрави юбиляря от свое име и от името на проф. д-р Орлин Загоров.
Певицата Грета Ганчева изпълни за виновника на тържеството "Моя страна, моя България" и песен към филма "Белоруската гара", с което наелектризира още повече атмосферата.
Последва цяла лавина поздравления: от лидера на КП на България Александър Паунов, от председателя на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД проф. Захари Захариев, от Станка Шопова, председател на фондация "Устойчиво развитие за България", от главния секретар на СБЖ Снежана Тодорова, от председателя на БАС Чавдар Стоименов, от името на посланика на Русия у нас Юрий Исаков и др.
Затрогнат от почестите и поздравленията, Лъчезар Еленков рецитира свои стихове от годините на студентската младост, посрещнати с овации от публиката. Честито, Лъчезаре! И на многая лета!

     

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“

автор:Дума

visibility 168

Съборът на БЛС преизбра д-р Иван Маждаров

автор:Дума

visibility 183

Петков и Василев представят проекта си утре

автор:Дума

visibility 1220

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 278

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 179

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 172

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1323

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 549

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 849

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 631

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ