29 Октомври 2020четвъртък18:10 ч.

Лъчезар Еленков възкреси младостта

Юбилейна вечер на известния поет в СБК

/ брой: 293

автор:Дума

visibility 64

75-годишнината на поета Лъчезар Еленков, главен редактор на в. "Жарава" и директор на "Моята вяра", бе чествана в Съюза на българските композитори. Тържеството започна с музикална импровизация на пианиста Ценко Минкин и рецитал по стихове на поета от актрисата Галя Асенова.
От името на председателя на НС на БСП Сергей Станишев бе прочетено поздравление до юбиляря, а също така поздравителен адрес от президента Георги Първанов.
Поетът Петко Братинов от името на УС на Съюза на българските писатели и от свое име се обърна към събрата по перо, като припомни годините на студентската младост и литературните четения в 65-а аудитория, когато според него е изгряла "поетическата му звезда". "Лъчезар Еленков е автор на многопластова, сложна и силно метафорична лирика - отбеляза Драгомир Шопов, като подчерта социално политическия елемент в творчеството на поета". Матей Шопкин също се върна към годините на младостта, изтъквайки поемата "Гранитово" като "висок и светъл връх" в поезията на Л. Еленков. Зам. главният редактор на в. "Словото днес" Мюмюн Тахир поздрави юбиляря от свое име и от името на проф. д-р Орлин Загоров.
Певицата Грета Ганчева изпълни за виновника на тържеството "Моя страна, моя България" и песен към филма "Белоруската гара", с което наелектризира още повече атмосферата.
Последва цяла лавина поздравления: от лидера на КП на България Александър Паунов, от председателя на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД проф. Захари Захариев, от Станка Шопова, председател на фондация "Устойчиво развитие за България", от главния секретар на СБЖ Снежана Тодорова, от председателя на БАС Чавдар Стоименов, от името на посланика на Русия у нас Юрий Исаков и др.
Затрогнат от почестите и поздравленията, Лъчезар Еленков рецитира свои стихове от годините на студентската младост, посрещнати с овации от публиката. Честито, Лъчезаре! И на многая лета!

     

Икономиката няма да издържи второ затваряне

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 206

Програмите за коронакризата са с ниска ефективност

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 206

Европарите ще са с 4,6 млрд. лв. по-малко

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 206

Външният дълг стигна 63,5% от БВП

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 206

Полският президент отстъпва за абортите

автор:Дума

visibility 50

Мадрид се затваря за празниците

автор:Дума

visibility 51

Франция повиши нивото на готовност срещу тероризъм

автор:Дума

visibility 77

Европа остро осъди терора в Ница

автор:Дума

visibility 109

Сталин пише стихове, и то какви!

автор:Христо Георгиев

visibility 560

/ брой: 206

Прекрасните пейзажи на Цвета...

автор:Лозан Такев

visibility 474

/ брой: 206

Правото на строеж срещу правото на въздух

автор:Деси Велева

visibility 272

/ брой: 206

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ