16 Февруари 2019събота04:22 ч.

Лъчезар Еленков възкреси младостта

Юбилейна вечер на известния поет в СБК

/ брой: 293

автор:Дума

visibility 1103

75-годишнината на поета Лъчезар Еленков, главен редактор на в. "Жарава" и директор на "Моята вяра", бе чествана в Съюза на българските композитори. Тържеството започна с музикална импровизация на пианиста Ценко Минкин и рецитал по стихове на поета от актрисата Галя Асенова.
От името на председателя на НС на БСП Сергей Станишев бе прочетено поздравление до юбиляря, а също така поздравителен адрес от президента Георги Първанов.
Поетът Петко Братинов от името на УС на Съюза на българските писатели и от свое име се обърна към събрата по перо, като припомни годините на студентската младост и литературните четения в 65-а аудитория, когато според него е изгряла "поетическата му звезда". "Лъчезар Еленков е автор на многопластова, сложна и силно метафорична лирика - отбеляза Драгомир Шопов, като подчерта социално политическия елемент в творчеството на поета". Матей Шопкин също се върна към годините на младостта, изтъквайки поемата "Гранитово" като "висок и светъл връх" в поезията на Л. Еленков. Зам. главният редактор на в. "Словото днес" Мюмюн Тахир поздрави юбиляря от свое име и от името на проф. д-р Орлин Загоров.
Певицата Грета Ганчева изпълни за виновника на тържеството "Моя страна, моя България" и песен към филма "Белоруската гара", с което наелектризира още повече атмосферата.
Последва цяла лавина поздравления: от лидера на КП на България Александър Паунов, от председателя на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД проф. Захари Захариев, от Станка Шопова, председател на фондация "Устойчиво развитие за България", от главния секретар на СБЖ Снежана Тодорова, от председателя на БАС Чавдар Стоименов, от името на посланика на Русия у нас Юрий Исаков и др.
Затрогнат от почестите и поздравленията, Лъчезар Еленков рецитира свои стихове от годините на студентската младост, посрещнати с овации от публиката. Честито, Лъчезаре! И на многая лета!

     

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 151

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 173

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 172

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 225

Тереза Мей претърпя ново поражение за Брекзит

автор:Дума

visibility 340

Букурещ се опитва да блокира Кьовеши

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 32

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 230

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 237

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 147

/ брой: 32