25 Март 2019понеделник14:53 ч.

Куклите превземат София за 10 път

Международният фестивал за уличен и куклен театър започва днес в салона на СКТ

/ брой: 179

автор:Дума

visibility 534

Официалното откриване на десетото юбилейно издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите 2018" е днес, 14 септември, от 19 ч. в салона на Столичния куклен театър (ул. "Гурко" 14). 
До 23 септември в столицата ще се срещнат и покажат творчеството си куклени и улични артисти от Япония, Италия, Испания, Израел, Великобритания, Франция, Унгария, Холандия, Полша, Хърватия, Русия и България. Форумът се организира от Столичния куклен театър и Столичната община.

Зрителите ще могат да разгледат изложбата сценография "90 години от рождението на арх. Иван Цонев". Веднага след това, от 19 ч., ще се състои премиерата на най-новото заглавие от афиша на СКТ - "Страната на Оз", по Лиман Франк Баум, драматизация и режисура Елица Петкова. Спектаклите ще се играят не само в СКТ, а и в салоните на Театър "Българска армия", зала 42 и пространство ДНК на НДК, Театър 199, както и в различни паркови и обществени пространства в София. Съпътстващата програма ще предостави възможност на професионалисти и любители да се включат в майсторския клас на Руслан Кудашов - главен режисьор на "Большой театр куколь", Русия, и уъркшоп - Японски традиционен театър на Театър "Пук", Япония. В рамките на Панаира ще се състои и българската премиера на съвместния проект "Размяна на творчески ресурси" между Театър "Пук" и СКТ - "История за чайка и банда котараци" от Луис Сепулведа, режисьор Катя Петрова. "Чудовища" е спектакълът на авангардния холандски режисьор Дуда Пайва, който ще бъде представен на 17 септември от 19 ч. в салона на СКТ. 
Любимият на множество зрители Бродуейски мюзикъл за възрастни "Авеню Q", също ще бъде част от афиша на изданието. Рафи Бохосян, Камен Асенов, Венцислава Асенова, Лилия Гелева, Павлета Семова, Георги Георгиев-Антика и Ангел Николов (пиано) ще излязат на 18 септември от 19 ч.
Българските представители ще са куклените театри на Бургас, Пловдив, Благоевград и Сливен, както и Театър 199, които ще покажат едни от най-новите си спектакли, отличени с награди.

Още фируги от властта се оказаха клиенти на "Артекс"

автор:Дума

visibility 109

И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти

автор:Дума

visibility 263

Прокуратурата влезе в МВР-Благоевград

автор:Дума

visibility 62

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 148

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 143

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 656

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 350

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 231

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57