19 Декември 2018сряда08:50 ч.

Позиция

Нова инвестиция за урните

Иначе купуването и продаването на гласове си е пак престъпление

/ брой: 178

автор:Лозан Такев

visibility 486

Правителството отново еднолично реши да подхвърли поне един милиард и малко повече отгоре, с които от 1 януари 2019 г. ще повиши с 10% възнагражденията на 433 хиляди души в бюджетната сфера. Само се чудя защо в понятието "администрация" са и сричките "мини", като тя си е направо максимална! В сравнение с много други държави, къде-къде по-многобройни от нашата.
Е, сега прибавете към тези близо половин милион души по още един-двама гласоподаватели минимум и ще получите "скромните" над милион избиратели, които гарантират поредната изборна победа на партия ГЕРБ. Те са им достатъчни, както и досега. Иначе купуването и продаването на гласове си е пак престъпление.
И така двата вота - за местни органи и за Европейския парламент, са в кърпа вързани. И с бюджета обвързани. А ако има и предсрочен парламентарен избор, бонусът е валиден...
Каквото и да обяснява финансист номер едно Владислав Горанов, каквото и да казва Цветан Цветанов, каквото и да пропагандират Антон Тодоров, Тома Биков, Спас Гърневски, Георги Харизанов и всички останали, каквито волни и неволни плонжове да прави Волен Сидеров, защитавайки като Матросов Борисов, каквото и обяснение да дадат Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, каквото и да си е помислил и казал дори Веселин Марешки, това са най-близките и достоверни причини за поредните социални мисли на управляващите. У тях са и ножът, и хлябът, и урните...
И премиерът ще продължи да реже лентички, да открива улички и тротоари, да посещава училища и детски градини, да си почива в Слънчевото бунгало в Евксиноград, да обещава стадиончета, да завижда на Корнелия Нинова, че и тя ходи в СПА-центрове да му крои шапката... Ще продължи да охка уморен и отруден от преките си задължения, да се оплаква, че не му е достатъчно възнаграждението за работата, която върши вече десетина години.
Ще продължи да раздава обществени поръчки, да обяснява, че не яде суджука на Живко Мартинов, а че е израснал с филии с мас, с пържени яйца и картофки от градината на мама. И че е ял месце единствено на 24 май, защото баща му се е казвал Методи. Ще се снима пред магнолията в Банкя, ще отрича за къщите в Барселона и Лос Анжелис, за  гръцкия остров и за всичко от фалшивите новини. Защото Андрешко е оставил европейската ни селска каруца в блатото от фалш и лъжи...
А социолозите дават 23% за ГЕРБ, без да имат предвид новата истинска инвестицИя за... урните. Никой обаче не коментира най-големия очакван процент, който ще стане и по-голям след новите цени на парното, газа, хляба и виното - процента на онези, които не искат и нямат вече желание, а и не виждат смисъл, да гласуват. Нищо, че дават неизвестно защо гласове на несъществуващи партии.
Явно, че надеждата умира последна и удавникът избирател се хваща и за сламката. Но инвестицията, която гарантира управлението, е налице. А у нас не всички държат парите си в кутии за обувки и 10% увеличение на заплатата ги купува лесно.
Изненади не може да има, защото Борисов не ги е пожелал още.

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246