19 Април 2019петък06:22 ч.

Народът се събужда

Страната се тресе от протести

Разтревожени родители настояват за нови забавачки и училища

Искат оставката на шефа на Дирекция "Образование" в Столична община

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 492

Разтревожени родители излизат утре на протест пред Столична община. Той е организиран от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система. Ръководството му е внесло пет искания до местната власт. От инициативния комитет настояват за създаването на ефективна работна група, която да изготви план за построяване на нови ясли, детски градини и училища, съобразени с нуждите на всеки квартал. Предлага се всяко останало извън класиранията дете да бъде обезщетено с ваучер на стойност единния разходен стандарт. Това е временна мярка до построяването на адекватна образователна инфраструктура с цел да бъдат обезщетени семействата на неприетите деца, за които общината не е осигурила достатъчно места, пишат организаторите на протеста.
Те искат и пълно автоматизиране на системата за кандидатстване в ясли и детски градини, както и създаване на електронна система за прием в първи клас. Това е абсолютно наложително, за да имаме прием, който да е справедлив и да няма човешка намеса, без грешки и манипулации.
Експертите предлагат да бъдат осигурени средства за назначаване на помощник-възпитател във всяка група, която надхвърля числеността на децата, заложена в наредбата. Аргументите за това са, че директорите масово са приели на места по 40-46 деца в една група. От инициативния комитет отново искат отстраняване от длъжност на шефа на Дирекция "Образование" Мария Минчева и на главния експерт Ирена Николова. Това искане е последно, но в никакъв случай не е на последно място, тъй като двете служителки категорично са доказали, че нямат волята да контролират качествено системата. За това главно свидетелствал фактът, че години наред не са установили масовите нарушения в системата на детските градини.
  

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ