17 Декември 2018понеделник10:41 ч.

Стига мълчание!

/ брой: 154

автор:Павлета Давидова

visibility 1177

Във вторник, провокиран от въпрос на ДУМА, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев открехна капака на една кутия с тайни. Обяви, че ГЕРБ се опитват да си купят депутати от БСП. Работа на медиите бе да продължат да питат. Вярно, Добрев каза "А", но не продължи с "Б" и не назова имената на нарочените за покупка. Колко напористи обаче бяхме всички ние, журналистите, в опита си да доразплетем загадката? Защо вече няколко дни никой не знае кои са тези, които са купувани, кои точно са купувачите? БСП откъде научи за този гербаджийски ход - нарочените сами ли си признаха? Или информацията е изкопчена от един, който така или иначе вече напусна ПГ "БСП за България"? Колко точно е петцифрената заплата - 10 или 99 хил. лв.? Какво значи това и какво ще последва?
Всички тези недоизяснени факти обаче са съпроводени от банално медийно мълчание. Направете си труда да разлистите страниците на вестниците в деня след новината. Колко заглавия от типа "Купуват депутати от БСП" видяхте? Колко разсъждения по темата? Новинарските емисии колко дълго се занимаваха с този скандален ход на управляващите - секунда, две, 30? За сметка на това четем и слушаме безкрайно дълго за любовници, бизнесмени, откривания на мостчета и асфалтчета...
Вярно, ощетените 2 млн. жители на малки недофинансирани общини са много по-голям проблем. Поне тази информация, изнесена от БСП, успя да стигне до медиите. Даже видимо изнерви управляващите и те бързо вдъхновиха любими кметове да ги защитават публично. Обаче не е ли проблем, че управляващите пробват да си купуват депутати? И тази тема ли ще потъне в медийната тиня, защото не е удобна за властта и нечий шеф? Или купуването на депутати е скучно - като това на кметове и избиратели? За мълчанието сме виновни всички ние - тези, които трябва да говорим, пишем и питаме. Стига мълчание, стига "неудобни" теми!

30 см натрупа във Видин, глобиха 30 ТИР-а на магистралата

автор:Дума

visibility 0

Купуваме електронни винетки от днес

автор:Дума

visibility 6

Асфалт върху сняг полагат в Тетевенско

автор:Дума

visibility 20

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 101

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 154

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 244