24 Март 2019неделя18:40 ч.

69 директори на болници не обявиха парите си

/ брой: 154

автор:Аида Паникян

visibility 1313

За пръв път т.г. ръководителите на 327 болници, финансирани с обществени средства, трябва да декларират пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КНКОНПИ) имотите и парите си. Както ДУМА вече писа, 69 болнични шефове още не са подали декларации. Сред тях са "Кардиолайф" във Варна, "Софиямед", "Доверие" МБАЛ за женско здраве "Надежда" в София, Централ онко хоспитал в Пловдив и др.
Според декларациите най-заможният болничен шеф е на "Св. Екатерина" в София проф. Генчо Начев с  акции в поликлиники в Унгария, Полша и Хърватска, със средства в инвестиционни фондове, с гора, 15 апартамента в София и пр. Сред заможните болнични шефове е и директорът на областната университетска болница в Бургас д-р Бойко Миразчийски с над 10 апартамента, складови помещения в Сандански, поземлени имоти в Св. Влас, ниви и пр.
С 12 апартамента (първият от 1977 г.) в София, Поморие, Слънчев бряг и Стара Загора, нива в с. Пет Могили и с 3 171 136 лв. (в лева и евро) е директорът на МБАЛНП "Св. Наум" ЕАД Иван Миланов, като част от имотите и средствата си поделя със съпругата си. 
Шефът на Пета МБАЛ в София е декларирал 2 апартамента и къща с двор в София, вила с вилно място в Гърция, в Банкя, в с. Владо Тричков, нива в с. Дебелт, а освен леки автомобили Форд, Лено и джип Нисан със съпругата си поделят и моторна лодка. Лекарят има участие и в СБАЛ "Вита Арт Хирургика" в Благоевград. На фона на имотите на болшинството шефове на държавни болници директорът на Старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" Йовчо Йовчев е повече от скромен - кара Ситроен за 7 хил. лв. от 2007 г., има апартамент 85 кв. м в Стара Загора и парцел в с. Завой, изплаща 51 202 лв. ипотека и кредит    13 583 лв. Шефът на Врачанската болница "Христо Ботев" Евгени Любенов поделя със съпругата си 3 апартамента, гараж, магазин и ателие в София, ниви в Караполци и Лесново като най-скоро закупените имоти са от 2006 г., имат общо 60 хил. лв. налични и акции в "Албена" АД и Синергон Холдинг" АД, кара Опел Астра от 2007 г.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56