20 Април 2019събота08:18 ч.

Партията на Симеонов ще сезира ЕК за Закона за горивата

/ брой: 134

автор:Ростислава Иванова

visibility 548

Партията на Валери Симеонов НФСБ ще сезира ЕК за Закона за горивата и ще поиска наказателна процедура срещу страната. Това обяви той в парламента вчера, след като окончателно бяха приети промените, внесени от ВМРО и подкрепени от "Атака". Поправките касаят административно регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, и въвеждат изискване за финансово обезпечение от собствениците на такива обекти. Това според НФСБ ще принуди около 400 малки бензиностанции да затворят и ще създаде пазарна концентрация.
Срещу проекта имаше сериозни протести на собственици на малки бензиностанции, а Симеонов заяви, че това е "отвратителен и лобистки закон в полза на "Лукойл" и другите големи играчи на пазара". Законът стана повод за нови скандали между трите партии в "Обединени патриоти".
Новите правила влизат в сила половин година след обнародването им в "Държавен вестник". Със закона се въвеждат специални изисквания за регистрация на търговците с нефт и нефтопродукти - определен уставен капитал и обезпечение, както и високи санкции за нарушителите. Лице, което осъществява търговия с нефт и нефтени продукти без регистрация, извън нейния обхват, или в нарушение на законовите условия, ще се наказва с глоба и или имуществена санкция в размер от 25 000 до 250 000 лв. За повторно нарушение санкцията е в двойна. Превозваните горива, превозните средства и съоръжения, използвани за транспорт на нефтени продукти без регистрация, ще се отнемат в полза на държавата.
 

Празнуваме Лазаровден!

автор:Дума

visibility 1

До 15 градуса в събота

автор:Дума

visibility 37

МВнР призовава за бдителност в Северна Ирландия

автор:Дума

visibility 119

Елена Йончева: Какво още крие АПИ?

автор:Дума

visibility 497

ТЕЦ-овете искат до 108% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 224

Готвят протест срещу новите цени на тока

автор:Дума

visibility 355

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 1057

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 664

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 709

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ