19 Декември 2018сряда08:50 ч.

Шамарът на Ципрас

/ брой: 116

автор:Велиана Христова

visibility 1041

Правителството ни направо избяга от преговорите за името на държавата Македония, щото явно трябва на всяка цена да се пробута проектът на САЩ - всичките "Западни Балкани" в НАТО. Цената е, че северната част от географската област Македония се намира в България и не е на югозапад. Ама на нас не ни пука. Сега приказки до възбог, че вече сме си били опекли работата с договора за добросъседство - там сме защитили границите си от евентуални промени. А Ципрас, докато си разменяше вратовръзките със Заев като на сватба, пътьом заби звучен шамар на Борисов, като му показа как се защитава национален интерес. Друг въпрос е дали парламентите на двете ни съседки ще одобрят споразумението на двамата сватбари.
Дори не в договор, а само в едно споразумение, Ципрас постигна всичко - неприкосновеност на границите, защита на националния суверенитет, неподкрепа за неприятелски действия и... отказ на Македония от заграбването на античната история на Гърция. Ясно и безпрекословно. Македонците щели да сложат табели връз грандиозните монументи в Скопие, че Александър Македонски не е Александър Македонски, а е "конник от елинския период". А Борисов с договора какво постигна срещу кражбата на история от югозападната ни съседка - история, която от средновековието насам по македонските земи, общо взето, е българска? Нищо. Създаде мъглява комисия, която щяла може би евентуално един ден да изяснява "спорните въпроси". Очевидно е, че в Скопие нито монументът "Цар Самоил", нито паметникът на Методи Шаторов, нито избодените очи на иконата на Борис І в манастира "Св. Наум" в Охрид ще се сдобият с надпис, че са от "българския период". И ще продължи чудовищният натиск върху България Охридската архиепископия да се зове Македонска църква.  
А вие, чеда и поданици на васалитета, радвайте се на дитирамбите Борисови за председателството Му, докато намерите евтин чартърен полет за накъдето ви видят очите.

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246