24 Април 2019сряда09:59 ч.

ГЕРБ прехвърлят на Австрия топката за Бронзовата къща

/ брой: 114

автор:Деси Велева

visibility 504

Столичната община се опитва да прехвърли цялата отговорност за скандалната Бронзова къща върху Австрия и всячески избягва да поема бъдещи ангажименти за проекта. Представители на кметството и СОС по-често споменават австрийското посолство като виновно за все още нереализирания проект.
"Това е проект на австрийското посолство и от него поискахме ясен график за изпълнението на инсталацията", заяви вчера Малина Едрева, общински съветник от ГЕРБ и шеф на комисията по образование и култура към СОС. Авторът на проекта бил избран от австрийската страна, а графикът за изграждането на съоръжението също е изработен с австрийците. Те пък били оправдали забавянето с финансови затруднения, които вече са изчистени. На въпрос от какво естество са били финансовите проблеми, Едрева отговори: "Питайте ги тях". "Нямаме проблеми с автора, но са недопустими изказванията му в медиите, които хвърлят сянка върху процедурата. Попитайте автора какво му е дало основание да говори по този начин", каза още Едрева.
ДУМА припомня, че според новия график основите на къщата трябва да бъдат поставени до 18 юни, след това ще има нова среща в посолството и до 27 юни съоръжението трябва да е готово. Засега няма позиция на автора защо беше нужно да се изнася част от елементите на инсталацията с обяснението, че ще се сглобяват на друго място.
 

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 79

Влакът на Ким влезе в Русия

автор:Дума

visibility 0

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 576

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 232

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 213

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ