23 Ноември 2020понеделник19:18 ч.

Атанас Куртев с клавирен рецитал на "Софийски музикални седмици"

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 4

"Софийски музикални седмици" продължава днес, 30 май, от 19 ч. с концерт "Звукови пространства" в камерна зала "България". Участват Росен Идеалов - кларинет, Георгита Бояджиева - виолончело, Александър Василенко - пиано. Публиката ще чуе творби на Нино Рота, Васил Казанджиев, Йордан Дафов, Пиер Булез, Александър Цемлински. Цигуларката Лия Петрова ще свири произведения на Брамс и Бетовен със Софийската филхармония на 31 май от 19 ч. в зала "България". Диригентка е Хориа Андрееску (Румъния). По същото време в камерна зала "България" ще започне "30 струни" - концерт на мандолинния квартет "Сезони". Програмата съдържа творби от Големинов, Добри Христов, Парашкев Хаджиев, Ценко Минкин, Славчо Николов, Дора Драганова, Карлос Гардел и др. Клавирен рецитал на Атанас Куртев с произведения от Шуман предстои на 1 юни от 19 ч. камерна зала "България". На следващия ден от 19 ч. ще гледаме "Дух и слово" - концерт, изложба и филм по случай 90 години от рождението на Александър Танев, в зала НМА "Проф. Панчо Владигеров". С участието на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" с диригентка Теодора Павлович, Духовия квинтет "Пилекадоне", Инес Симеонова - пиано, Кирил Михайлов - тромбон. На 3 юни от 19 ч. в зала "България" ще пеят тенорите на Райна Кабаиванска. Диригент е Найден Тодоров, солисти са Андреа Каре (Италия), Давиде Риу (Корея), Рейналдо Раймирес-Дроз (Венецуела). Участва НФХ "Светослав  Обретенов" с диригент Славил Димитров. В програмата - арии и дуети от опери.
Програмата продължава с "Класика в жанра" (6 юни) в камерна зала "България" - "София квартет",  ще изпълни творби на Моцарт и Бетовен. По същото време, от 19 ч., в зала "Сълза и смях" зрителите ще гледат "Любов и ревност" - две премиерни едноактни опери от Албена Петрович-Врачанска, спектакъл на Държавната опера в Стара Загора, диригент е Алекс Сансо (Испания). Клавирен рецитал на японския пианист Яске Хосака с произведения от Панчо Владигеров предстои на 10 юни от 11 ч. в Музикалната академия. Клавирен рецитал ще изнесе Джем Есен (Турция) на 11 юни от 19 ч. В програмата - творби на Джем Есен, Лист, Скрябин, Шопен. Рецитал "Виена в три столетия" на Ива Хьолцл-Николова - цигулка, и Флориан Крумпьок - пиано (Австрия), може да се чуе на 14 юни от 19 ч. в камерна зала "България", с творби на Бетовен, Брамс, Карл Шиске, Ерих Урбанер. Плевенската филхармония ще изнесе концерт на 18 юни от 19 ч. в зала "България" под диригентството на Йордан Камджалов. Ще звучат творби на Бричалди, Морлачи, Карули, Чайковски. Концертът "Душата ми харесва песента ти" е на 22 юни от 19 ч. в камерна зала "България". Участват Шири Хершковиц - сопран (Израел), Томина Първанова - арфа, Атанас Кръстев - виолончело, Мила Павлова - флейта. Те ще изпълнят творби на Равел, Уилям Май, Любомир Пипков. По същото време в Централния военен клуб ще свири Струнен квартет "Големинов" по случай 110 години от рождението на Марин Големинов. На следващия ден от 19 ч. отбелязват 50 години от създаването на Камерната капела "Полифония" с концерт под диригентството на Людмила Герова в камерна зала "България". В програмата - Марко Инджениери, Якобус Галус, Монтеверди, Хендел, Шуман, Чайковски, Дебюси и др.

Здравният министър поиска локдаун за три седмици

автор:Дума

visibility 316

България е на 11-то място по заболеваемост от COVID-19 в Европа

автор:Дума

visibility 92

На "Промахон" проверяват всички шофьори с бързи тестове

автор:Дума

visibility 84

От 2021 богатите в Русия с по-големи данъци

автор:Дума

visibility 99

Властта оскъпи бързите кредити

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 223

Парламентът одобри 10-годишна давност за дългове

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 223

Проучване: Пакетираните сандвичи са пълни с химия

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 223

ОТ 2021 г.: До 6 месеца без виза във Великобритания

автор:Дума

visibility 117

СЗО:Има спад на заболеваемостта от Covid-19 в ЕС

автор:Дума

visibility 130

Никъде другаде в ЕС хора не издъхват на стълбите пред болница

автор:Дума

visibility 178

Носталгията като бъдеще

автор:Христо Георгиев

visibility 356

/ брой: 223

За концесиите вината е на властта, не на фирмите

автор:Велиана Христова

visibility 475

/ брой: 223

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ