23 Март 2019събота09:54 ч.

Локуми със здравето

/ брой: 99

автор:Аида Паникян

visibility 849

От години две болници са в колапс без лекарства и консумативи. Работещите в тях мизерстват, а стопанинът им - държавата, в лицето на министъра на здравеопазването (все едно коя персона заема поста) се прави, че няма проблем. Най-новият рефрен е "Ние сме само от 6 месеца", т.е. отскоро и за малко. Тъй де - знаят, че опашката за здравни министри върви бързо. Затова и поредният екип бяга от отговорност за лошото стопанисване на собствеността си. Цялата патардия е за има-няма 2 млн. лв. за тримесечни заплати.  Управниците се присетиха след повече от 6 месеца, че ловешките медици без заплати и в почивен ден спасяваха жертви на катастрофа, без да поискат нещо в замяна. Сега обаче идват избори и е добре устите им да бъдат запушени с някой лев, а после - голямата секира. 
В очите на управляващите всичко в здравеопазването е ОК, като се изключат лошите, дето все точат касата. Детската смъртност била намаляла, отчете бодро шефката на здравната комисия от ГЕРБ. Но пропусна да каже с колко е намаляла раждаемостта. Имало значително подобрение в лечението на сърдечносъдовите заболявания. Но пропусна да каже, че България е първенецът в ЕС по сърдечносъдова смъртност, а прогресът се дължи на медицината и го има въпреки рестрикциите от здравните власти.
Управляващи и управлявани очевидно живеят в паралелни светове на родната здравна система. Не, нещата са доста по-зле - наглостта на властта минава границите. Дори забравят от коя в коя лъжа са преминали. И все се чудят като паднали от Марс що станало така.
А ние питаме: що се чудите на резултатите от собствените си проекти и от документите, под които стоят вашите подписи, все едно кой ръководен пост сте заемали през последните 9 г.
Вярно е, че идват избори. Не разтягайте толкова локумите, че като се скъсат, ще омажат лъскавите ви костюми.

 

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56