21 Ноември 2018сряда04:51 ч.

Патриотите се изпокараха заради срещите с Нинова

Лидерът на БСП категорична за оставка на кабинета, Каракачанов пък твърди, че темата не е повдигана

/ брой: 87

автор:Ростислава Иванова

visibility 256

В патриотичната коалиция отново настъпи раздор. Този път поводът са поисканите от лидерите на ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов срещи с лидера на БСП Корнелия Нинова. Първата се състоя вчера, а тази със Симеонов е планирана за четвъртък.
Каракачанов запозна лидера на левицата и екипа й с новата си стратегия за модернизация на армията и с проектозакона за вероизповеданията. Лидерът на НФСБ пък ще иска подкрепа по предложенията си за частичното вдигане на забраната за пушене в заведенията и премахването на рекламите на хазартните игри.
Часове по-рано лидерът на "Атака" Волен Сидеров разпространи гневно съобщение до медиите, че "преговорите" на двамата му коалиционни партньори с Нинова са "нелегитимни". Като председател на ПГ на ОП и създател на коалицията не съм упълномощавал въпросните лица да преговарят с която и да е партия извън управляващата коалиция, обяви Сидеров. Той напомня на колегите си, че Нинова е "политически опонент на управляващата коалиция" и че "всякакви такива действия вредят на установените споразумения за управление между "Атака", ВМРО, НФСБ и ГЕРБ. "Те са извън решенията на коалиционния съвет на ОП, затова трябва да се смятат за нелегитимни", отсече Сидеров и отмени вчерашното заседание на парламентарната група на ОП.
На 1 май Каракачанов покани Нинова да разговарят "на бира" след протестния митинг на БСП, който поиска оставката на кабинета заради корупцията, мизерията и бедността. Тогава Нинова призова за изсветляване на управлението. Вчера двамата разговаряха час и половина "на кафе и вода" и дадоха отделни изявления пред медиите. Първо Каракачанов каза, че е поискал срещата в качеството си на вицепремиер, а не на партиен лидер, по важни въпроси като новата стратегия за отбраната и закона за вероизповеданията. Запитан от медиите, той отрече да е споменавано за "оставка". Минути по-късно Нинова го опроверга и категорично заяви, че отново е поискала оставката на кабинета. "Потвърдих пред Красимир Каракачанов позицията на БСП, че правителството, в което участват Патриотите, е вредно за България и трябва да си ходи", каза тя.
Каракачанов призна, че е бил засегнат от инициативата на Цветан Цветанов да внесе друг законопроект за вероизповеданията миналия петък "зад гърба на Патриотите", подписан от Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ. Без да спомене името на Цветанов, Каракачанов намекна, че обвинява именно председателя на ПГ на ГЕРБ за това, че е прескочил ОП. "Някой малко е избързал да внася подобен законопроект, след като още октомври съм го разпратил на всички в ОП и съм запознал колегите от ГЕРБ с него. Защо миналия петък се стигна до това бързане да се внесе, при положение че в разговорите, които сме водили, се каза, че трябва да уточним еди-какво си, и накрая в един момент се оказва, че дори без да ни покани някой, при положение, че всички знаят, че аз работя по този въпрос, се внася някакъв законопроект", възмути се Каракачанов. Той обясни, че говори по адрес на "подписалите се", но от тях само Цветанов е коалиционен партньор. По думите му законопроектът бил по предпочитание на ДПС.
"Аз с премиера Борисов нямам абсолютно никакви проблеми и той няма с мен, надявам се, но явно скърцат колелата на каручката в парламента, това затвърждава моето убеждение в тази посока", обобщи Каракачанов.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов запозна лидера на БСП Корнелия Нинова със стратегията си за модернизация на армията и законопроекта за вероизповеданията
Снимка Емилия Костадинова

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226