07 Април 2020вторник14:46 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Свободни

/ брой: 85

автор:Павлета Давидова

visibility 1225

Има ли свободен печат у нас, а изобщо свободни ли са медиите? Свободата е състояние на духа. Но идва при теб само ако са гарантирани основните ти житейски потребности, а това е все по-трудно.
Казват, властта купува медии. Не, тя се опитва да купи евтино техните читатели, зрители и слушатели. Или по-скоро достъпа до тях. Защото бившата четвърта власт, макар и превърнала се в четвърто безвластие, все още е най-прекият път до сърцето и душата на избирателите. И най-лесният начин политик или бизнесмен да си изгради образ на почти светец.
Могат ли журналистите да попречат на псевдолустросването на псевдоинтелектуалци и псевдохуманисти? Би трябвало да могат. Ако са достатъчно силни да се борят за свободата си. За съжаление много колеги са принудени да превият глави и да станат заложници в играта на "големите". Вчера журналисти се стреляха с вербални стрели, всеки в опит да защити "прекрасния" си работодател. Кога станахме наемници в чуждите войни?
Свободен е онзи, който не се страхува от истината. И я изрича - цялата, а не само избрана от шефа му част. Бъдете свободни, колеги! И заедно. Само заедно "последните ще станат първи", а икономическите интереси няма да затъмняват истината.

 

Провал в срещата на ОПЕК+ може да свали петрола под 10 долара

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 66

Доверието в промишлеността се срина през март

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 66

ЕК: България не трябва да спира сезонните работници

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 66

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

автор:Дума

visibility 385

833 починали от коронавирус във Франция за денонощие

автор:Дума

visibility 231

Норвегия овладя коронавируса

автор:Дума

visibility 528

Спад на заразата в няколко държави

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 66

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 1145

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1191

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ