19 Декември 2018сряда08:48 ч.

Парад на популизма

/ брой: 85

автор:Ростислава Иванова

visibility 612

Политическите "недоразумения" в България се активизираха предизборно. Няма изненада - година ни дели от изборите за Европарламент. И най-богатото въображение обаче не може да предвиди "цирковия" арсенал, който попадналите по случайност във властта лидери на малки партии ще грабнат, за да си уредят еднопосочен билет за Брюксел. До 23 май 2019 г. ще се нагледаме на нескопосани изпълнения на политически клоуни, акробати, фокусници и жонгльори от "Воля", "Атака" и НФСБ, ползващи с медийно внимание и безплатна ефирна реклама.
По-опитният и обигран в политическия "театър" през годините лидер на ВМРО Красимир Каракачанов ще остави двамата си "луди" авери от "Обединени патриоти" да се избиват и да разиграват фарсове. Каракачанов ще предпочете да е добронамерен, но строг дресьор на "маймуните" В.С. Въпросните двама патриотични лидери често се бият и псуват за кеф на тълпата, но си остават "сиамски близнаци": с еднакви инициали, от един град, едно училище, партия, накрая и една патриотична "Триада", действаща като "орел, рак и щука", но твърдо захапала кокала.
До изборите все по-силно ще чуваме русофила Сидеров да призовава да напуснем ЕС, което няма да попречи да оглави партийната листа за Европарламента. В изборните финтове се ориентира и Марешки - дали се поучи от Сидеров, или изплагиатства френската приятелка Марин льо Пен, но и лидерът на "Воля" припозна национализма. Ненадейно се обяви против НАТО и закрещя за референдум по въпроса, надявайки се това да го изстреля на депутатска банка в ЕП. С меркантилна цел Симеонов пък предлага да паднат от екрана "олигофренските усмивки" на печелившите "идиоти". Валерката, макар и прав, явно търси популярност сред мъдрите хора, които не са му електорат, но и търкането не им е присъщо. С пушенето в ресторантите пък лидерът на НФСБ (непушач) се надява да омае милионната гвардия от пушачи.
 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246