18 Ноември 2018неделя11:03 ч.

Безсилие до дупка

/ брой: 74

автор:Мая Йовановска

visibility 315

За пореден път лъсна безсилието на настоящото ръководство на БДЖ да се справи с проблемите на железопътния ни превозвач. След поредното кошмарно пътуване в претъпканите влакове по великденските празници шефът на холдинга Владимир Владимиров обяви "краткосрочни и дългосрочни мерки" за справяне с до болка познатия на всички проблем. Едната мярка я слушаме от години - купуването на нови влакове. Затова пък краткосрочните са на принципа: няма човек - няма проблем. От Гергьовден по най-натоварените линии хората ще пътуват само... ако имат предварителна регистрация на място. Какво ще правят живеещите в по-малките населени места, дето влакът няма алтернатива - не ми се мисли. Но явно ръководството на БДЖ няма никакво отношение към социалните и регионалните проблеми в държавата. Сякаш не ръководят държавен пътнически жп превозвач. Това е поредното тяхно управленско безсилие.
Изключително смехотворно е и оправданието за решението им. Освен недостига на вагони, за което слушаме от години, Владимиров ни обяснява, че те твърде често били изненадвани от това как хората изведнъж решавали да пътуват, а те не можели да предвидят такова нещо. Потресаваща наглост. Ако един ръководител на национален жп превозвач не може да предвиди, че по празниците ще пътуват повече хора, то министърът на транспорта би трябвало веднага да поиска оставката му и да го прати да пътува по БДЖ-то.
Впрочем безсилието на Владимиров, който не спира да се хвали как бил стабилизирал БДЖ, е нещо съвсем нормално. За да замаже скандала с претъпканите влакове, той обяви, че пътуването с влака от София до Бургас ще става за три часа при скорост 160 км в час. Това е една лъжа, която слушаме от години и от Владимиров не само на експертите са им се вдигнали косите, а и хлебарките във вагоните ще му се смеят.

 

Протести блокират България и днес

автор:Дума

visibility 67

Зимата нахлува от днес

автор:Дума

visibility 220

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 145

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 223

1200 са в неизвестност в Калифорния

автор:Дума

visibility 30

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 245

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 341

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 712

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1418

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 281

/ брой: 223