16 Януари 2019сряда17:36 ч.

Шестима ранени на рали край Шумен

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 206

Пилот се вряза в публиката и рани шестима зрители на рали "Мемориал Валерий Великов" край Шумен. Състезателният автомобил излязъл от трасето по време на третия последен манш. Пострадали са две жени и четирима мъже. Те са транспортирани до болница и там е установено, че двама имат фрактури на долни крайници, една от жените е с фрактура на опашна кост, а за един от пострадалите има съмнение за фрактура на таза. Другите двама пострадали са с по-леки наранявания. Състезанието веднага беше спряно.
Инцидентът е станал около 14,45 ч. Очевидци споделиха, че колата е поднесла след излизане от шикан (поредица от резки завои), ударила се е в бордюра, пилотът не е успял да я овладее и така се е стигнало до инцидента. Състезателният автомобил е BMW с пилота от Варна Николай Георгиев. Той излетял от пътя на излизане от последния завой преди  местността Стъклото, където се развива много висока скорост.
"Мемориал Валерий Великов" се провежда за 19-и път и носи името на загинал пилот от Шумен. Този сезон състезанието е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване.

 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10