18 Март 2019понеделник16:36 ч.

Кой лъже за Сирия?

/ брой: 49

автор:Георги Христов

visibility 835

В последните няколко години ни проглушиха ушите за фалшивите новини. Да, ама колкото повече време минава, толкова повече става ясно, че поговорката "крадецът вика дръжте крадеца" тук е съвсем на място.
Войната в Сирия е емблематичен случай. От самото начало там Башар Асад е кръвожаден диктатор, а разни момчета, които си мечтаят за джихад и шериат, са борци за свобода. Само преди дни Щатите предупредиха правителството на Сирия, че повече няма да толерират химически атаки. Каквито досега от страната на сирийското правителство никой не е доказал... Винаги се работи с едни неясни формулировки като "вероятно", "може би", "предполага се" и други подобни. Но пък заглавията винаги са бомбастични.
Вчера стана ясно, че баш при "борците за свобода" са открити тонове химически вещества. Идеята е ясна - да се инсценира "химия" и да се обвини Асад. След това и Русия. Реакция от главните обвинители едва ли ще има. Дори размахване на пръст няма да има. Това си е част от играта. Няма значение кой си, важното е чии интереси защитаваш. Този път не стана, ще пробваме пак в следващия тираж.
Доктрината "кучи син, ама наш кучи син" отдавна е на въоръжение в американската (и не само) външна политика. Това води до нескончаем поток от лъжи на самообявилия се за морален стожер на света. Или както се казва в днешно време - фалшиви новини. В същото време същите хора водят кръстоносни походи срещу фалшивите новини. Но пропускат да забележат гредата в собственото си око. Чудно ли е после, че хора като Владимир Путин печелят все повече привърженици по света? Никак не е чудно - някои си действат, други лъжат и мажат. Но на лъжата краката са къси, както става все по-ясно в Сирия. Става все по-ясно и в Украйна. Абсолютната власт развращава абсолютно. Точно такъв е случаят на САЩ. Но това няма да продължи дълго. Никой не обича лъжците.

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52