21 Ноември 2018сряда04:50 ч.

Кой лъже за Сирия?

/ брой: 49

автор:Георги Христов

visibility 630

В последните няколко години ни проглушиха ушите за фалшивите новини. Да, ама колкото повече време минава, толкова повече става ясно, че поговорката "крадецът вика дръжте крадеца" тук е съвсем на място.
Войната в Сирия е емблематичен случай. От самото начало там Башар Асад е кръвожаден диктатор, а разни момчета, които си мечтаят за джихад и шериат, са борци за свобода. Само преди дни Щатите предупредиха правителството на Сирия, че повече няма да толерират химически атаки. Каквито досега от страната на сирийското правителство никой не е доказал... Винаги се работи с едни неясни формулировки като "вероятно", "може би", "предполага се" и други подобни. Но пък заглавията винаги са бомбастични.
Вчера стана ясно, че баш при "борците за свобода" са открити тонове химически вещества. Идеята е ясна - да се инсценира "химия" и да се обвини Асад. След това и Русия. Реакция от главните обвинители едва ли ще има. Дори размахване на пръст няма да има. Това си е част от играта. Няма значение кой си, важното е чии интереси защитаваш. Този път не стана, ще пробваме пак в следващия тираж.
Доктрината "кучи син, ама наш кучи син" отдавна е на въоръжение в американската (и не само) външна политика. Това води до нескончаем поток от лъжи на самообявилия се за морален стожер на света. Или както се казва в днешно време - фалшиви новини. В същото време същите хора водят кръстоносни походи срещу фалшивите новини. Но пропускат да забележат гредата в собственото си око. Чудно ли е после, че хора като Владимир Путин печелят все повече привърженици по света? Никак не е чудно - някои си действат, други лъжат и мажат. Но на лъжата краката са къси, както става все по-ясно в Сирия. Става все по-ясно и в Украйна. Абсолютната власт развращава абсолютно. Точно такъв е случаят на САЩ. Но това няма да продължи дълго. Никой не обича лъжците.

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226