16 Януари 2019сряда17:33 ч.

След протест спряха търговете за продажба на дървесина

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 234

Югозападното държавно предприятие в Благоевград спира временно електронните търгове за продажба на дървесина. Това стана вчера след протест на фирмите от региона. Представители от над 60 дърводобивни и дървопреработващи фирми от Пирнско протестираха вчера пред управлението на предприятието. Над 100 души излязаха на протест срещу непрозрачността при електронните търгове за дървесина. Протестът беше подкрепен от Асоциацията на производителите на пелети в България.
Недоволните бяха приети от директора на предприятието инж. Дамян Дамянов. Те се оплакаха, че са констатирали десетки пропуски и пълна непрозрачност относно липсата на информация за всички участници, освен за първите двама спечелили ги. Затова поискаха електронните търгове за всяко горско стопанство да бъдат само 20 на сто от провежданите от държавното предприятие.
Протест срещу електронните търгове за дървесина, организирани от югозападното предприятие, имаше и през 2017 г. Според управителите на фирми, въпреки обещанията, нищо не се е променило.Представители на над 60 дърводобивни и дървопрерабоващи фирми протестираха вчера срещу непрозрачността при електронните търгове за дървесина
снимка БГНЕС

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10