17 Януари 2019четвъртък10:09 ч.

Отечество любезно

/ брой: 35

автор:Георги Георгиев

visibility 700

Падат визите за Кабо Верде! Инвестираме в Кабо Верде! Бойко води българите на почивка в Кабо Верде! Българите се върнаха от Кабо Верде - Бойко остана! Стоп. Последното е прекалено хубаво, за да е истина. Но другото не е майтап.
Докато вчера вървяха проправителствените съобщения за официалната визита у нас на министър-председателя на Кабо Верде - Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва, ние научихме, че Борисов е обещал инвестиции в туризма и информационните технологии на петстотинте хиляди жители на островната държава. Хубаво е, когато други министър-председатели идват у нас да почерпят от българския опит. Ей на, навремето сума ти африкански лидери идваха при Тодор Живков да ги учи как се строи социализма, а сега, няма и десет години бойковизъм, пак почнаха да идват. На това му се вика приемственост.
Нещата няма как да не потръгнат, е поне за някои хора, след като и двете страни излъчват стабилност. Подобно на Борисов и кабовердианеца каза, че държавата му е стабилна. Интересно кой им контролира медиите, за да има такава стабилност. Обаче имаме и някои отлики. Например според последната класация на "Репотери без граници" България е на 109-о място по свобода на словото, а Кабо Верде на 27-о място. Интересно.
Прави впечатление, че правителството на ГЕРБ има мисъл какво да прави с Кабо Верде, но в същото време то няма идея какво да прави с демографската криза и трайното западане на Северозападна България. Впрочем, свалянето на визите за островите може би е покана към протестиращите от Видинско да си дигат чукалата към по-топли райони, както например немалко обитатели на съседната Врачанска област вече се радват на мекия климат на испанска Андалусия.
Обаче има риск да пренаселим Кабо Верде, защото вчера министър-председателят изрично каза, че инвестициите се правели, за да си седят африканците по къщята и да не идват тука като арабите - да ни развалят рахата. Прекрасна мисла. А не може ли да се правят и инвестиции в българите, които да си седят у дома и да не ходят да умножават богатствата на други народи. А?

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 2

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 21

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 339

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 11

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 11

Постиженията на Кубинската революция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 160

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 233

/ брой: 11