12 Декември 2018сряда03:59 ч.

Платиха 6000 лева за ракета на Гришо

За първи път на Виенския бал в София бе организиран благотворителен търг

/ брой: 34

автор:Альона Нейкова

visibility 1231

Тенис ракетата на Григор Димитров, с която спортистът спечели турнир в Синсинати, бе купена за 6000 лв. от Пламен Ташков. Бизнесменът упорито наддава за спортния аксесоар по време на първия благотворителен търг в рамките на Виенския бал в българската столица. Като дарител на най-голяма сума за каузата на събитието - събиране на средства за детски домове от семеен тип в София, семейство Ташкови бе удостоено и със специална значка от Сдружение "Виенски клуб", както и с изненада от известна сладкарница. Сред лотовете на аукциона се открои също уникалната икона "Св. Серафим чудотворец" със сребърен обков с аметист, за която бяха платени 3000 лв. Вниманието на гостите бе привлечено и от "Композиция" на художника Деян Вълков, фруктиера от края на ХIХ век и др. Събраните средства от търга са 15 500 лв.
От традиционната томбола на събитието, билетите за която струваха 10 лв., някои гости спечелиха козметика, ваучери за маркови обувки, перлени бижута, почивки, самолетни пътувания до столицата на Австрия и др. Приходите от благотворителната лотария са 7780 лв. Размерът на цялата сума от проявата ще бъде обявен в края на април.
"С тези средства ще продължим да правим добри дела", подчерта Мария Нейкова, председател на Сдружение "Виенски клуб" в София. 18-ият бал в столицата ни бе официално открит от Н.Пр. Роланд Хаузер, който го нарече "символ на отличните отношения между България и Австрия". Йорданка Фандъкова, облечена в тоалет на дизайнерката София Борисова, подчерта, че това е едно от "най-елегантните културни събития" у нас. Кметът на София припомни, че Виена е най-добрият град за живеене, от който трябва да вземаме модели и за нашата столица. Изпълнителният съветник в направление "Образование и интеграция на младите хора" от Австрия - Юрген Чернохорски, разкри, че с делегацията си е посетил детска градина в София и е останал очарован как малчуганите танцуват валс.
Уменията си в такт три четвърти показаха и дебютантите, подбрани от най-елитните столични гимназии. С класическите изпълнения на оркестър и балет гостите се потопиха в атмосферата на аристократична Виена. Менюто за поредна година бе дело на Готфрид Ганстерер, майстор-готвач от Виена, който осигури предястие от пушени патешки гърди с желирани зеленчуци, за основно сервира кебап от сърна с червено зеле и кнедли, а за десерт - топфенщрудел с ванилов сос.
Дамите си тръгнаха от бала с подаръци: от община Виена - колие с перла и рубин, вдъхновено от стила на ерцхерцогинята на Австрия Мария Тереза, и носна кърпичка с шевици от Столичната община.С танц на дебютантите бе тържествено открито събитието в София
Снимка АВТОРКАТА

Стрелец рани 10 и уби един в Страсбург

автор:Дума

visibility 40

Строителите на протест срещу проверките на пътища

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 241

Антикорупционната комисия спира 19 иска за 21,7 млн. лева

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 241

Наши превозвачи тръгват на бунт към Брюксел

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 241

Протест пред КЕВР заради поскъпването на водата

автор:Мая Йовановска

visibility 87

/ брой: 241

Нови влакове ще има най-рано след 3 г., призна Росен Желязков

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 241

Всеки месец изнасяме стоки за 2,2 млрд. евро

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 241

Мей иска помощ от Европа

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 241

Турция създава нова база в Черно море

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 241

Макрон породи разнородни реакции с обещанията си

автор:Дума

visibility 53

/ брой: 241

Мигрантите избират влака от Истанбул към България

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 241

Левицата има визия за развитието на България

автор:Петрана Сомлева

visibility 81

/ брой: 241

Залата на кривите огледала

visibility 46

/ брой: 241

Хоби ражда природонаучен музей

автор:Аида Паникян

visibility 63

/ брой: 241