21 Ноември 2018сряда11:05 ч.

Опасна параноя

/ брой: 33

автор:Георги Христов

visibility 628

Масовата истерия, обхванала американската върхушка по отношение "руската намеса" в изборите миналата година, вече започва да взима застрашителни размери и се превръща в опасна параноя, която поставя под въпрос нормалността на международните отношения и на американските официални лица. Първо държавният секретар Рекс Тилърсън обяви, че ако Русия се намеси и на междинните избори по-късно тази година, ще си понесе последствията. Интересно е тук - ако приемем, че такава намеса наистина е имало, значи Тилърсън е на поста си по волята на Путин, а не на американския народ. После пък от службите побързаха да подкрепят версията на Тилърсън и обявиха предварително, че вече виждат знаци за бъдеща руска намеса. Доказателства за пореден път не бяха представени. Не е трудно да се сетим защо американското разузнаване реши да се прави на врачка - за да има кого да обвини, ако и този път не бъдат избрани "правилните" кандидати.
Казват, че в "1984" Джордж Оруел описва Съветския съюз на Сталин. Може и да е така, но всъщност именно действията на американското ръководство още от времената на маккартизма до днес се вписват много повече в описаната от него антиутопия, а ролите на Океания и Евразия са разменени. За капак беше възкресена и Източноазия - шефът на ФБР Кристофър Рей обяви само преди дни, че китайските студенти в страната може би шпионират в полза на китайското правителство, а американците бяха предупредени да не си купуват китайски смартфони.
Заради лъжите по отношение на Русия холандският външен министър бе принуден да подаде оставка тази седмица, а цялото правителство бе подложено на вот на недоверие. Някой ден всичко това ще избухне в лицето и на презокеанските пропагандисти, но кой знае какво ще се случи дотогава и колко хора ще пострадат.
А уж Студената война беше в миналото. Параноята на американското ръководство явно обаче остава.

 

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 114

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 196

/ брой: 226