18 Март 2019понеделник16:32 ч.

Опасна параноя

/ брой: 33

автор:Георги Христов

visibility 862

Масовата истерия, обхванала американската върхушка по отношение "руската намеса" в изборите миналата година, вече започва да взима застрашителни размери и се превръща в опасна параноя, която поставя под въпрос нормалността на международните отношения и на американските официални лица. Първо държавният секретар Рекс Тилърсън обяви, че ако Русия се намеси и на междинните избори по-късно тази година, ще си понесе последствията. Интересно е тук - ако приемем, че такава намеса наистина е имало, значи Тилърсън е на поста си по волята на Путин, а не на американския народ. После пък от службите побързаха да подкрепят версията на Тилърсън и обявиха предварително, че вече виждат знаци за бъдеща руска намеса. Доказателства за пореден път не бяха представени. Не е трудно да се сетим защо американското разузнаване реши да се прави на врачка - за да има кого да обвини, ако и този път не бъдат избрани "правилните" кандидати.
Казват, че в "1984" Джордж Оруел описва Съветския съюз на Сталин. Може и да е така, но всъщност именно действията на американското ръководство още от времената на маккартизма до днес се вписват много повече в описаната от него антиутопия, а ролите на Океания и Евразия са разменени. За капак беше възкресена и Източноазия - шефът на ФБР Кристофър Рей обяви само преди дни, че китайските студенти в страната може би шпионират в полза на китайското правителство, а американците бяха предупредени да не си купуват китайски смартфони.
Заради лъжите по отношение на Русия холандският външен министър бе принуден да подаде оставка тази седмица, а цялото правителство бе подложено на вот на недоверие. Някой ден всичко това ще избухне в лицето и на презокеанските пропагандисти, но кой знае какво ще се случи дотогава и колко хора ще пострадат.
А уж Студената война беше в миналото. Параноята на американското ръководство явно обаче остава.

 

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52