19 Ноември 2018понеделник12:27 ч.

Цени срещу качество

/ брой: 29

автор:Ася Гардели

visibility 486

Цените на летните почивки щели да поскъпнат тази година, сочи изследване на Института за анализи и оценки в туризма. То и в други европейски страни ще се вдигат с 2-3%, у нас обаче поскъпването е с цели 11%. Да не си помисли някой, че освен цените, ще се повишава и качеството? За такова нещо изобщо не става дума. В курортите по родното Черноморие си имаме традиции - обирджийството, мръсотията, стомашно-чревните инфекции, фалшив алкохол, незаконното застрояване, лошата инфраструктура, търкалящите се по пейките зачервени пияни туристи и много други, са всекидневна картина по родните курорти. Уви, това е факт, а не опит за лош пиар от наша страна. Прибавяме и шерифските наклонности на вицепремиера Валери Симеонов, дето обикаляше нощните заведенията по къси гащи и разгонваше де що има клиенти с показни акции. Вицето си беше въобразил, че това е безпогрешен метод в борбата срещу силната музика в курортите.
Миналата година цялото правителство наперено се фукаше с нечувани досега резултати за ръст на чужди туристи по родното Черноморие и хоп, сега туроператори и хотелиери ще вдигат цените. Да се чудиш на смелостта им. Същите от няколко години циврят в хор, че били загубили българските почиващи. Вярно е, защото нашенците се научиха на хубавото и предпочитат да прекарат лятната отпуска в съседните Гърция, Турция, Македония, Босна и Херцеговина, а все по-често и в Албания, където цените са по-ниски, а качеството на предлаганите услуги превъзхожда в пъти това у нас.
Добре е да припомним, че увеличението на почиващи чужденци по летните ни курорти не беше заради прекрасните условия за отдих, заради чистите плажове и отличното обслужване, а поради отлива на туристи от Турция, предвид политическата ситуация в южната ни съседка. Постепенно обаче туристическият пазар в Турция се възстановява и връща традиционно почиващите там чужденци. Е, на какви летни туристи ще разчитат тепърва от бранша, та и цените ще вдигат?

Пожар край Околовръстното в София

автор:Дума

visibility 18

60% от пътната мрежа влиза в тол таксите

автор:Дума

visibility 15

Първан Симеонов: БСП вари ГЕРБ на бавен огън

автор:Дума

visibility 223

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 224

Подготвят среща на върха за Брекзит

автор:Дума

visibility 36

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 215

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 248

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 721

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 205

/ брой: 224