21 Ноември 2018сряда00:48 ч.

Историята не ще да ви служи

/ брой: 14

автор:Велиана Христова

visibility 805

Важното е, че тяхната партия вече няма да може да изкарва, че е донесла нещо добро на България. Това изрече тия дни някоя си историчка Евелина Келбечева, която била сред авторите на наръчника по антикомунизъм, наречен от МОН учебник по история за Х клас. Сега чак схванах каква е целта на правителството, на което дамата горещо благодари. ГЕРБ просто жадува да заличи поне у децата представата какво е партията на социалистите, която - какво да се прави - има наистина 100-годишна история, с върховете и паденията в нея.
Смешни са дитирамбите, че това правителство вкарва в училището "истината за комунизма" - репресии, лагери и прочее престъпления, защото тия неща ги пише в учебниците от 2000 г. насам. Но никому досега не бе хрумвало да скрие Белия терор, десетки хиляди избити и 80 000 комунисти и земеделци в затворите зад темата "радикализация на БКП". Да скрие Съпротивата, като заличи основанието за нея - фашизма. Да скрие успехите в икономиката и социалните блага при социализма, като ги подмени изцяло със сталинските репресии. Като не знаеш какво е било допреди 30 години и като ти тъпчат в главата пълния абсурд, че при социализма "комунистите срутили българската икономика", няма как в днешната разруха и мизерия да знаеш, че може да бъде иначе. Като не знаеш, че фашизмът създаде лагерите, "Белене" при БКП може да изглежда страховито. Като не знаеш, че хилядите жертви, които даде БКП при фашизма, са основанието СССР, САЩ и Великобритания да не дадат на Гърция половината от победена хитлеристка България след разгрома на Райха и не си чувал за Мирния договор от 1947 г., Народният съд лесно изглежда като престъпление. Това не е истина, а инсинуация. Заради конюнктурното политическо щение на днешната власт да изкара опонента от черен - по-черен. Ала историята не ще да ви служи.
Колкото до оправданието, че материалът бил много, та затова ги няма фашизмът и "бялото" лице на социализма - вижте си програмата. В напъните да намерите всичко, що изглежда черно, в нея сте наврели дори "отношението на БКП към българите в Пиринска Македония". Очевидно пак визирате сложния период до 1960 г., а не да речем построяването от нищото на бляскавия Благоевград, пък и на цяла България. И грозно, и престъпно към децата. Няма история, ако извадиш половината факти от нея - има идеологическо промиване на мозъци. Вашият подход към историята и насаждането му чрез вашите държавни институции с нищо не се различават от сталинизма или от т.нар. комунистическа пропаганда. 
И не се оправдавайте с Европа. Защото ЕС току-що включи не друго, а чинията на Бузлуджа в 7-те рушащи се паметници на континента, чиято реставрация ще финансира. Защото социализмът е част от историята на Европа, а паметникът на Бузлуджа, където е създадена социалистическата партия, е шедьовър на "онова" архитектурно изкуство, на което светът се възхищава. А вие го навряхте в картата с черепите.

 

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226