18 Март 2019понеделник16:33 ч.

Историята не ще да ви служи

/ брой: 14

автор:Велиана Христова

visibility 974

Важното е, че тяхната партия вече няма да може да изкарва, че е донесла нещо добро на България. Това изрече тия дни някоя си историчка Евелина Келбечева, която била сред авторите на наръчника по антикомунизъм, наречен от МОН учебник по история за Х клас. Сега чак схванах каква е целта на правителството, на което дамата горещо благодари. ГЕРБ просто жадува да заличи поне у децата представата какво е партията на социалистите, която - какво да се прави - има наистина 100-годишна история, с върховете и паденията в нея.
Смешни са дитирамбите, че това правителство вкарва в училището "истината за комунизма" - репресии, лагери и прочее престъпления, защото тия неща ги пише в учебниците от 2000 г. насам. Но никому досега не бе хрумвало да скрие Белия терор, десетки хиляди избити и 80 000 комунисти и земеделци в затворите зад темата "радикализация на БКП". Да скрие Съпротивата, като заличи основанието за нея - фашизма. Да скрие успехите в икономиката и социалните блага при социализма, като ги подмени изцяло със сталинските репресии. Като не знаеш какво е било допреди 30 години и като ти тъпчат в главата пълния абсурд, че при социализма "комунистите срутили българската икономика", няма как в днешната разруха и мизерия да знаеш, че може да бъде иначе. Като не знаеш, че фашизмът създаде лагерите, "Белене" при БКП може да изглежда страховито. Като не знаеш, че хилядите жертви, които даде БКП при фашизма, са основанието СССР, САЩ и Великобритания да не дадат на Гърция половината от победена хитлеристка България след разгрома на Райха и не си чувал за Мирния договор от 1947 г., Народният съд лесно изглежда като престъпление. Това не е истина, а инсинуация. Заради конюнктурното политическо щение на днешната власт да изкара опонента от черен - по-черен. Ала историята не ще да ви служи.
Колкото до оправданието, че материалът бил много, та затова ги няма фашизмът и "бялото" лице на социализма - вижте си програмата. В напъните да намерите всичко, що изглежда черно, в нея сте наврели дори "отношението на БКП към българите в Пиринска Македония". Очевидно пак визирате сложния период до 1960 г., а не да речем построяването от нищото на бляскавия Благоевград, пък и на цяла България. И грозно, и престъпно към децата. Няма история, ако извадиш половината факти от нея - има идеологическо промиване на мозъци. Вашият подход към историята и насаждането му чрез вашите държавни институции с нищо не се различават от сталинизма или от т.нар. комунистическа пропаганда. 
И не се оправдавайте с Европа. Защото ЕС току-що включи не друго, а чинията на Бузлуджа в 7-те рушащи се паметници на континента, чиято реставрация ще финансира. Защото социализмът е част от историята на Европа, а паметникът на Бузлуджа, където е създадена социалистическата партия, е шедьовър на "онова" архитектурно изкуство, на което светът се възхищава. А вие го навряхте в картата с черепите.

 

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 117

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 5

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 111

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 100

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 368

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 235

/ брой: 52