24 Март 2019неделя18:38 ч.

За нищо не стават!

/ брой: 7

автор:Ростислава Иванова

visibility 794

Гледам брифинга на баш следователя Борислав Сарафов за касапницата в Нови Искър и не вярвам на ушите си. Сарафов се развихри словесно, опиянен от главната си роля в трилъра. Че си пада по филмите, го разбраха и децата, след като възторжено прати репортерите да гледат "Теория на конспирацията" с Мел Гибсън и Джулия Робъртс. Асоциацията му дойде, след като ги обвини в тиражирани "теории на конспирация в медийното пространство", на които той "истински се забавлявал". Чак да се забавлява с шесторно убийство?! Малко ли работа има главният следовател по зачестилите мутренски убийства в София, че да чете пресата под лупа и да разговаря вечер за конспирациите с г-жа Сарафова, за което благоверният й сам се изпусна.
"Не е далеч от действителността това, което гледате от много сериали и филми по телевизията", призна Сарафов. О, значи бърза вечер да не изпусне "От местопрестъплението", та да научи, аджеба, как се взема ДНК. От обяснението му разбрахме, че още много серии трябва да изгледа, та белким се просветли. Подчинените му следователи обаче със сигурност са се забавлявали от професионалното обяснение как през 2007 г. Росен Ангелов имал полицейска регистрация и му взели ДНК проби, а сегашният ДНК анализ бил извършен "бързо", щото бил приоритет. "48 часа от изземването до анализа е достатъчно време", заключи победоносно шефът на следствието. Да се смееш ли, да плачеш ли?
Голямата новина се оказа старата отпреди седмица - Росен Ангелов е "категорично" шесторният убиец. Тя обаче бе гарнирана с куп незначителни и стряскащи пикантерии от любовно-булевардно, битово и дори садо-мазо естество. Препоръчвам горещо на Сарафов, ако мястото му в следствието изстине, да се захване с писането на булевардни романи, че да разплаква домакините. "Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна. Именно затова са били заличени всички свидетели... Той е убил семейството на Кети, защото след смъртта й именно те са заинтересовани от разследване", е сълзливата версия. Чунким, ако социопатът не ги бе изтребил до крак, нямаше да има разследване, щото нямаше да има заинтересовани.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56