16 Ноември 2018петък21:11 ч.

Учебници по безопасност

/ брой: 241

автор:Деси Велева

visibility 523

Българското училище отдавна вече не се асоциира с качествен обучителен процес и място за получаване на знания. През последните години то се превърна в арена на борби - между учители и ученици, между администрация и родители и още по-страшно - между самите ученици. Недоволни майки скубят косите на педагози, учителите от своя страна все по-често отговарят с необичайни похвати на преподаване. Върхът на айсберга е, когато школото се превръща в сцена на реално физическо насилие в тотално противоречие с функциите му.
Преди ден маскирани младежи нахлуха в столична гимназия със съответните атрибути, предвещаващи крайната цел на офанзивата им. Въпреки широко обсъжданите и уж прилагани мерки за сигурност в българските училища, се оказа, че няма нищо сложно посред бял ден маскирани да щурмуват необезпокоявано класни стаи в издирване на реален или въображаем враг. Цяло чудо е, че краят на случката не е ознаменуван с насилие и пострадали.
Но жертви има. Те са учениците и учителите, които са били свидетели на разхождащите се свободно заплашителни фигури. Жертви са и родители на децата, които са могли случайно да пострадат. Всички те вече със сигурност ще знаят, че опасни са не само улиците и школският двор, но и класната стая. А те не могат да бъдат опазени нито от пенсионирани охранители, нито от видеокамери. Чувството за безнаказаност ще продължи да насърчава всякакви групички или отделни лица да търсят своята си изкривена справедливост в междучасия, около дворове или между чиновете. Този път нападателите са само с бухалки, но следващия път оръжието им може да е много по-сериозно. И тъй като на Министерството на образованието не му е присъщо да въвежда полицейски мерки по училищата, му остава възможността да проведе един конкурс за учебници по безопасност. За да се научат децата как сами да се справят с нападателите в училище.

Валери Симеонов подаде оставка

автор:Дума

visibility 29

Нинова: Коалиция с ГЕРБ е изключена

автор:Дума

visibility 70

Съдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

автор:Дума

visibility 102

Борисов прие поканата на Радев, даде му домашно

автор:Дума

visibility 557

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 88

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 461

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 928

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 194

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 223