26 Април 2024петък12:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сладко от люти чушки и 300-годишна кълбъсъ спечелиха по 10 000 лв.

/ брой: 241

автор:Альона Нейкова

visibility 966

Сладко от люти чушки, направено по половинвековна семейна рецепта от бургазлийката Диляна Георгиева, и произвежданата от 300 години пушена кълбъсъ на Мария Иванова от плевенското село Асеново получават по 10 000 лв. като победители в кампанията "Съхрани родния вкус".
В инициативата за запазването на уникалните български рецепти и традиции, която започна през септември, както ДУМА писа, кандидатстваха 1500 предложения от над 20 области в страната. До финала стигнаха 32 продукта, открояващи се най-силно с уникалните си качества.
Отговорната задача да оценят и изберат най-добрите гозби бе поверена на двама от най-известните ни кулинари, които обиколиха почти цялата страна, за да открият най-впечатляващите рецепти. "Беше вълнуващо пътешествие не просто из традициите и историята на българската кухня, но и из българската народопсихология като цяло", разкри шеф Иван Манчев. "Оказва се, че българската кухня е област, в която много ревностно пазим своите традиции и ги предаваме на следващите поколения. Има приемственост, което е изключително ценно", коментира шеф Таньо Шишков.
Двата продукта - победители в кампанията, ще влязат в магазините на Лидл България през пролетта на 2018 г.


Кулинарите с леля Мария и нейната пушена кълбъсъ, чиято рецепта се пази от три века


Шеф Манчев и шеф Шишков дегустират сладко от люти чушки в Бургас

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ