21 Март 2019четвъртък12:41 ч.

ДПС и патриотите пак се изпокараха

/ брой: 235

автор:Ростислава Иванова

visibility 367

ДПС и "Обединени патриоти" пак се изпокараха в парламента, докато течеше второто четене на Бюджета на ДОО за 2018 г. Двете формации прекъснаха важното пленарно заседание, отправяйки си взаимни и обидни обвинения от трибуната и банките. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде половинчасова почивка, която обаче не уталожи страстите.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация, в която заяви, че по време на факелните шествия, посветени на 98-та годишнина от подписването на Ньойския договор в неделя, представители на "Обединени патриоти" са призовали за прекрояване на държавните граници на Балканския полуостров и по този начин рушат мира и стабилността в страната и региона. ДПС остро осъжда този акт и тези действия и категорично настоява НС и правителството да се разграничат от антидържавните прояви на националистите, настоя Карадайъ. Докато четеше декларацията, депутати от групата на националистите се провикваха от местата си.
Секретарят на ПГ на патриотите Юлиан Ангелов пък обвини ДПС, че отричат исторически факти и изричат лъжи, за да влязат във властта. "Срам и позор да отричате, че Ньойският договор е несправедлив за България. Вие отново и отново лъжете и манипулирате с единствената цел да се домогнете до властта. Няма да се получи. Докато някои ваши депутати носеха пантофки на почетния ви лидер в сараите - еничари такива има, ние се борихме за правата на българите, останали зад пределите на българската държава", заяви Ангелов. Заради квалификацията "еничари" Ангелов отнесе забележка от парламентарната шефка.

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55