07 Декември 2019събота18:51 ч.

"Моделът Добрев" отива при прокуратурата

В община Хасково има икономическа групировка, която насочва общински, държавни и европейски пари към определени фирми, алармира Елена Йончева

/ брой: 193

автор:Дума

visibility 985

"Моделът Добрев" в община Хасково ще бъде даден на прокуратурата. Това стана ясно от пресконференция, която дадоха народните представители на "БСП за България" от Хасковско Елена Йончева и Виолета Желева. В администрацията на община Хасково има създадена икономическа групировка, която насочва общински, държавни и европейски пари към определени фирми, възмути се Йончева. Тя подчерта, че за всички нарушения по "модела Добрев" БСП разполага с документи, които ще предаде на прокуратурата. Йончева ще внесе сигнал и в Държавната комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.
Народният представител обясни, че "моделът Добрев" има три елемента - наглост, нарушаване на закона и създаване на икономическа групировка, икономически октопод. Йончева бе възмутена, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е настоял неговият "дрийм тим" да бъде назначен в община Хасково в противоречие на закона за държавния служител. "Не знаем дали "моделът Добрев" е "моделът ГЕРБ". Но, съдейки по подкрепата, която Делян Добрев получава от организациите на ГЕРБ в страната, се създават съмнения, че може би моделът Добрев е модел на ГЕРБ", заподозря Йончева. Тя отбеляза, че в ГЕРБ членуват и почтени хора и би искала да разбере как се чувстват те и какво мислят по този случай. Не мога да повярвам, че хората подкрепят такава омерта, каза тя.
Криенето на истината за водата в Хасково повече от 6 месеца също бе засегнато от Йончева. "Въпреки отпуснатите средства от Министерския съвет, общината е възложила на определена фирма да бъдат извършени 4 сондажа. Те не могат да бъдат извършени, защото МОСВ не е извършило необходимите проучвания и не е определила санитарната зона, където фирмата да може да работи", възмути се депутатът.
"Стана ясно, че на кмета в Хасково са му препоръчали едни хора. Самият Добрев каза, че е настоявал те да бъдат назначени. Това не е модел, който работи само в община Хасково, а в цялата държава", добави и членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров.
Междувременно кметът Добри Беливанов разписа оставките на двамата си заместници и обяви, че не възнамерява да напусне поста си. Вицепремиерът Валери Симеонов пък също се присъедини към защитниците на Делян Добрев.Социалистите в Хасково заявиха пълната си подкрепа за Елена Йончева

БАБХ е скрила 135 случая на храни със салмонела през 2019

автор:Дума

visibility 21

Пуснаха Стайко Стайков от ареста

автор:Дума

visibility 117

Путин и Ердоган пускат "Турски поток" заедно

автор:Дума

visibility 140

Безредици в Атина и Патра

автор:Дума

visibility 108

Нов удар срещу Китай

автор:Дума

visibility 291

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 431

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 893

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 402

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ