25 Март 2019понеделник14:52 ч.

Не мирясаха!

/ брой: 176

автор:Ева Костова

visibility 1006

Не мирясаха нашите "големи" бизнесмени и това си е! Цепят стотинката и на две, щом стане дума за по-високи заплати. Написаха и изпратиха писма до когото и където се сещате, жалба жалят и до президента. Искат немедлено "предприемане на законодателна инициатива за отмяна на правото на Министерския съвет по чл. 244, т. 2 от Кодекса на труда да определя допълнителни трудови възнаграждения". За това носят вода от девет кладенеца в десети, оплитат точки и запетайки от конституцията дори. В същото време си позволяват да подритват важни международни документи в трудовата област - това МОТ, това ЕС не играят пред техни величества. На родна почва трябвало да важат само вътрешните правила - демек, тези, които те разрешават. Тогава щели да се оправят и безработицата, и социалните програми, и трудовата мотивация за обезкуражените, които престояват в бюрата по труда от години.
Съобразяването на основния трудов закон с изискванията на конституцията ще доведе до убедеността, че "от основна важност са постигнатите качествени и количествени резултати и инициатива при полагане и заплащане на труда, а не други в т. ч. имагинерни или субективни фактори". Сега разбрахте ли вие, учили, недоучили лакомници? Сайбиите ви го обясняват и научно, та дано ви уврат главите, дето все за пари питате!
И най-непредубедените виждат вече, че работодателите от великата четворка, събрани в АОБР, въртят, сучат и все гледат да вземат още от и без туй мизерните пари на работещите, да орежат придобити права и доплащания. Мило и драго дават за целта тия колоси на работодателската грижа към хората на труда. Другото - техника, условия на труд, стимулиране и икономически просперитет, остава строго секретно. Важното е да не се "разпилява" богатството им.
Ние пък пишем друго на президента: г-н Радев, не им позволявайте да си разиграват повече коня. И без туй половината българи се изнесоха, натирени от такива работодатели. 
 

Още фируги от властта се оказаха клиенти на "Артекс"

автор:Дума

visibility 109

И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти

автор:Дума

visibility 263

Прокуратурата влезе в МВР-Благоевград

автор:Дума

visibility 62

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 148

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 143

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 656

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 350

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 231

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57