25 Март 2019понеделник14:49 ч.

Кой "плаче за война"?

/ брой: 174

автор:Георги Христов

visibility 951

Съветът за сигурност на ООН се събра два пъти за една седмица, за да обсъжда ракетната програма на Северна Корея. Засега обаче нямаме нищо конкретно. Въпреки че всички осъждат опитите, предложенията за справяне с проблема варират. Една държава обаче отново рязко се отличава от всички останали и това отново е САЩ.
Изглежда там наистина са неспособни да си вземат поука от хаоса, който сътвориха в целия Близък изток. Или просто не ги интересува нищо друго освен собствените им интереси и смачкването на всичко различно. Особено нагло е поведението на представителя на Щатите в ООН Ники Хейли. Свикнали сме на американска арогантност и невежество, но изявленията на Хейли повдигат летвата до нови висоти. В едно от последните си такива тя заяви, че Ким Чен Ун "плаче за война".
Истината е, че не Северна Корея, а САЩ и марионетната й Южна Корея са тези, които непрекъснато раздухват огъня. Русия и Китай предложиха най-доброто възможно решение за деескалация на напрежението - Северна Корея да спре програмата си, но САЩ и Южна Корея също да спрат да правят учения близо до границата със Севера. Учения, на които неизменно се тренира не някаква отбранителна тактика, а нахлуване в чужда държава. То не беше прието. На този фон обвиненията към КНДР звучат като "Крадецът вика "дръжте крадеца". Ким просто не иска да свърши като Кадафи и Саддам.
Изглежда, че "ястребите" отново владеят Вашингтон, въпреки обещанията на Тръмп за нова външна политика. Самият той вече звучи като един от тях. А дрънкането на оръжие и постоянното търсене на враг освен хаос, носи и добри приходи. Южна Корея и Япония вероятно ще дадат милиарди за нова американска военна техника. С официалното "позволение" на Вашингтон, дадено им лично от американския президент. Освен всичко друго, за някои хора войната е и бизнес.
 

Още фируги от властта се оказаха клиенти на "Артекс"

автор:Дума

visibility 109

И шефът на КПКОНПИ се уредил с евтини апартаменти

автор:Дума

visibility 263

Прокуратурата влезе в МВР-Благоевград

автор:Дума

visibility 62

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 148

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 143

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 57

"Гражданска отговорност" е поскъпнала с 30% за година

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 57

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 656

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 350

Мълър предаде доклада за Тръмп

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 231

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 57