15 Декември 2018събота21:42 ч.

Г-н Юнкер, от когото нищо не зависи

/ брой: 169

автор:Георги Христов

visibility 707

Според г-н Юнкер Турция се отдалечавала с гигантски стъпки от Европа. Интересно наблюдение, което можеше да бъде направено много отдавна. От години Европа си затваря очите за ислямизацията на Турция, за потъпкването на всякакви светски и демократични принципи, завещани от Ататюрк, и за де факто диктатурата, която Реджеп Ердоган налага в южната ни съседка. Трябваше ли да бъдат хвърлени в затвора десетки хиляди хора, да бъдат арестувани правозащитници, журналисти - включително немски и френски, за да прозре, че Турция, поне в днешния си вариант, няма място в Европа? Трябваше ли Германия и Турция почти да скъсат отношения, за да ви просветне?
По-интересен е обаче коментарът на Юнкер по отношение на Русия. Без Русия не можела да бъде гарантирана сигурността на Европа. Ама, наистина ли? Защо трябваше американците да ударят и европейските компании с новите санкции срещу Русия, за да се сетите, че интересите на Европа не са същите като интересите на Големия брат зад Океана? Защо трябваше да се дрънка оръжие от Прибалтика до Черно море? От години играта на САЩ е да държат Европа и Русия разделени. Защото иначе стават излишни като закрилник от "руската агресия". Безброй европейски политици като г-н Юнкер обаче бяха слепи и глухи за очевидни неща. Е, изненада ли е тогава намаляващата роля на ЕС на световната сцена, от която се оплака вчера Юнкер?
Всъщност Юнкер и друг път е искал добри отношения с руснаците. Да, ама после идва Меркел и нещата стават по малко по-различен начин. И така отново се вижда кой управлява в ЕС и в чия полза. Ето и вчера Меркел заяви, че санкциите ще бъдат отменени, когато Киев получи контрол над Донбас. Това, че Киев провежда геноцид там, това, че донбасци не желаят да имат нищо общо с Киев, не е важно. Нямайте съмнение, че ще стане така, както каже Меркел. Иначе не е лошо, че г-н Юнкер говори. Само да имаше и значение.

Стотици почетоха паметта на шестте ястребинчета

автор:Дума

visibility 30

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 546

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 346

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 348

Швеция свали цената за Грипените

автор:Дума

visibility 210

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 243

16 000 "жълти жилетки" отново заляха улиците на Франция

автор:Дума

visibility 2

Франция очаква нови погроми на "жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 122

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 273

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 274

Косово се разпада на две?

автор:Дума

visibility 267

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 638

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 438

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 243