21 Ноември 2018сряда23:10 ч.

Има нещо гнило

/ брой: 146

автор:Мая Йовановска

visibility 1046

Явно има нещо гнило в кандидатите, които ГЕРБ лансират и се опитват да наложат на ръководни постове. Толкова гнило, че не могат да прокарат своите хора дори сред коалиционните партньори. Впрочем лидерът на БСП Корнелия Нинова ясно заяви това вчера и дори препоръча на Бойко Борисов сам да направи проверка. Като поиска вот на доверие. Ха, да видим.
Мнозинството в парламента вчера отхвърли двете кандидатури за зам.-председатели на Комисията за финансов надзор. Този факт от мнозина бе определен като неочакван. Дали? Не беше обаче неочаквано, че ръководителката на надзорния орган Карина Караиванова, самата тя креатура на Владислав Горанов, ще се опита да прокара кандидатурите си. Тя определи двамата, предложени от нея - Йордан Чомпалов и Румен Соколов, като "безспорни професионалисти с безупречна репутация". В крайна сметка кандидатите й не можаха да привлекат дори вота на коалиционните партньори на ГЕРБ. Странно, а? На фона на всичките й усилия.
БСП открито обвини партията на Борисов, че се опитва да наложи еднолично управление в регулаторния орган. Това поведение не е прецедент за ГЕРБ, още по-малко е неприсъщо на финансовия министър Горанов, който сам лансира Караиванова за КФН. В последните години Горанов придоби доста правомощия. Макар че само преди ден се отърва от пряката отговорност за Българската банка за развитие (защо ли?), се сдоби с власт сам да решава дали една община ще бъде оздравена.
По време на дебатите в парламента вчера резонно беше зададен въпросът доколко кандидатите отговарят на изискванията за постовете, които трябва да заемат. Защото става въпрос за управление и контрол на десетки милиарди левове и за интересите на много българи. Отговор на въпроса нямаше. Явно има нещо сбъркано и гнило.

 

"Обединени патриоти" се разпаднаха

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 227

Бизнесът изригна срещу протестите

автор:Ростислава Иванова

visibility 71

/ брой: 227

63% смятат, че медиите са зависими

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 227

Правителствена болница става детска

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 227

БЕХ ще спасява ТЕЦ "Марица изток 2"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 227

Бум на фалшиви сайтове около Черния петък и празниците

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 227

Агросекторът бележи ръст от 8,9%

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 227

Ремонтите на подвижен състав в БДЖ трябва да приключат догодина

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 227

Конгресът и Тръмп в сблъсък за убийството на Хашоги

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 227

Меркел пред Бундестага: Да подкрепим пакта на ООН за миграцията

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 227

Южнокореец оглави Интерпол

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 227

Кратки новини

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 227

Партии или диктатура

visibility 51

/ брой: 227