23 Март 2019събота09:53 ч.

Има нещо гнило

/ брой: 146

автор:Мая Йовановска

visibility 1149

Явно има нещо гнило в кандидатите, които ГЕРБ лансират и се опитват да наложат на ръководни постове. Толкова гнило, че не могат да прокарат своите хора дори сред коалиционните партньори. Впрочем лидерът на БСП Корнелия Нинова ясно заяви това вчера и дори препоръча на Бойко Борисов сам да направи проверка. Като поиска вот на доверие. Ха, да видим.
Мнозинството в парламента вчера отхвърли двете кандидатури за зам.-председатели на Комисията за финансов надзор. Този факт от мнозина бе определен като неочакван. Дали? Не беше обаче неочаквано, че ръководителката на надзорния орган Карина Караиванова, самата тя креатура на Владислав Горанов, ще се опита да прокара кандидатурите си. Тя определи двамата, предложени от нея - Йордан Чомпалов и Румен Соколов, като "безспорни професионалисти с безупречна репутация". В крайна сметка кандидатите й не можаха да привлекат дори вота на коалиционните партньори на ГЕРБ. Странно, а? На фона на всичките й усилия.
БСП открито обвини партията на Борисов, че се опитва да наложи еднолично управление в регулаторния орган. Това поведение не е прецедент за ГЕРБ, още по-малко е неприсъщо на финансовия министър Горанов, който сам лансира Караиванова за КФН. В последните години Горанов придоби доста правомощия. Макар че само преди ден се отърва от пряката отговорност за Българската банка за развитие (защо ли?), се сдоби с власт сам да решава дали една община ще бъде оздравена.
По време на дебатите в парламента вчера резонно беше зададен въпросът доколко кандидатите отговарят на изискванията за постовете, които трябва да заемат. Защото става въпрос за управление и контрол на десетки милиарди левове и за интересите на много българи. Отговор на въпроса нямаше. Явно има нещо сбъркано и гнило.

 

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56