16 Януари 2019сряда17:35 ч.

Здраве

Наесен продължават безплатните прегледи за хернии

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 706

Инициативата на специалистите от Клиниката по едноскопска, еднокринна хирургия и колопроктология във ВМА за безплатни профилактични прегледи за хернии ще продължи и през септември, съобщиха от лечебното заведение. 
По време на лятната кампания десетки бяха прегледани. 
Според специалистите най-често срещани са херниите на предната коремна стена, но по-опасни са вътрешните. Различни са факторите, които водят до появата на това заболяване, но сред основните се нарежда начинът на живот, в това число наднорменото тегло, възрастта, генетичните особености и др.
Симптомите при хернията зависят много от големината на хернията, нейния вид, възрастта на болния и т.н. Болка и подутина обаче са сред основните причини, заради които пациентите търсят лекарска консултация.
Наличието на херния може да доведе до редица усложнения и затова съветът на медиците е при появата и на минимални съмнения, да се обърнат към специалист. Те са категорични, че колкото по-рано една херния се оперира, толкова по-малки са шансовете тя да рецидивира. А като превенция препоръчват поддържането на здравословно тегло и редовна физическа активност.
 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10