14 Ноември 2018сряда20:17 ч.

Индия идва в София с Аюрведа, използвайте да се излекувате!

/ брой: 98

visibility 603

Висококвалифициран индийски екип, специализиран в лечението с древната индийска медицина Аюрведа, започва да приема пациенти в София. Ръководител на екипа е д-р Махеш Гарже, който е гуру в Аюрведа с 14-годишен опит. Самата Аюрведа, която е на повече от 5000 години и е изцяло природосъобразна, лекува всички болести. Записванията стават в Аюрведа клиник София.Д-р Махеш Гарже съчетава няколкомесечната си работа в България с ръководенето и работата в Ayurveda (Аюрведа)  клиниката му в индийския град Пуне. За квалификацията му говори фактът, че е бил в консултантските медицински екипи на индийския президент и на премиера. Индийското правителство го е лицензирало като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Квалифициран е да използва около 400 вида лечебни билки, знае и формулите им.


С д-р Гарже - и в клиниката му в Индия, и при работата му в България, е съпругата д-р Мохини Гарже. Тя е вторият лекуващ аюрведа лекар в екипа, експерт е в процедурите при Панчакарма - един от двата основни метода на Аюрведа за цялостен детокс на организма. Също така е експерт и в приготвянето на аюрведа храна, което също е много важно при лекуване с Аюрведа.


Терапевтите разполагат с голям практически опит - от 12 до 16 години, а квалификацията им е получила престижно признание в Индия - родината на Аюрведа. Данажи Докаре например е специализиран в аюрведичната рехабилитация при болести на гръбначния стълб и ставите, в Индия работи за хирурзи-ортопеди в Пуна.


Вилас Мангал е експерт в процедурите при Панчакарма, преподавател е в един от най-престижните аюрведа колежи - „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore”, който е и завършил.
На практика това e единственият в България изцяло индийски екип, прилагащ автентично аюрведа лечение в българската столица. Всъщност Аюрведа клиник София е продължение, разширяване на дейността на Аюрведа клиник Банско, където досега д-р Гарже е приемал пациенти и където добре е опознал здравните проблеми на българите.

 

Най-общо казано, Аюрведа лечението съчетава пълно пречистване на организма по двата природосъобразни метода - Пурвакарма и Панчакарма, аюрведа режим на хранене, йога, медитация, определени лечебни гимнастики.

Пречистването е необходимо, защото от нездравословния начин на живот, особено от безразборното хранене, в тялото в лепкав слой се натрупват отрови, които нарушават изначалните баланси, объркват функциите на организма и това е в основата на болестите.

Детоксът на организма става чрез външни и вътрешни процедури, и терапии. Пурвакарма включва обливания с лечебни масла, втриване на билки, билкови сауни и др. Това пречиства външно, подмладява, разкрасява, раздвижва местата с натрупани отрови и подготвя тялото за Панчакарма - вътрешно пречистване с очистителни и разхлабителни терапии.    

Лечебният комплекс от процедури, терапии и режими се назначава от аюрведа лекаря строго индивидуално за всеки пациент след преглед и диагностика на типа тяло, общото състояние, какво е заболяването, в какъв стадий е. Лечението може да се прилага и на деца.

Много съществено е, че при аюрведа диагностиката, на база установени нарушения в енергийните баланси, може да се определи наближаващо заболяване, което още не е проявило симптоми и така да се предотврати навреме.

И още нещо - след като се излекувате - а както споменахме тази древна медицина лекува всички болести - аюрведа лекарят ще ви даде персонален план за здравословен живот, с който да сте неизменно здрави.
Възползвайте се - излекувайте се с Аюрведа и започнете пълноценен живот без заболявания!

 

Гневни шуменци нахлуха в областната управа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 222

И бизнесмени ще преподават във вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 0

/ брой: 222

Марешки се отказа да бойкотира кворума в НС

автор:Ростислава Иванова

visibility 0

/ брой: 222

Икономическият растеж рязко се забавя

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 222

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 7

/ брой: 222

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 222

Сделката за "Брекзит" е на финалната права

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 222

Оневинен е руският шпионин в Австрия

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 222

Вашингтон се обяви срещу "Турски поток"

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 222

Властта в кръгова отбрана

автор:Валентин Георгиев

visibility 13

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 9

/ брой: 222