19 Април 2019петък04:26 ч.

До Словения и назад

/ брой: 81

автор:Ева Костова

visibility 1044

Минималната пенсия в Словения става 500  евро. Така бедните пенсионери нямало да търсят държавата за помощ. И забележете - без нито един глас против тамошният парламент гласува промените, които гарантират парите на възрастните. Нищо, че от опозицията са имали своите съмнения за популизъм и "маньовър" за привличане на избиратели. И нашите досегашни и бъдещи управници са царе на маньоврите. Но като наплюнчиха калема, въртяха, сукаха, докараха най-ниската пенсия до 200 лева - сто евро. Да ти е драго да емигрираш в Словения! Страна, която открай време се взе в ръце и застана достойно в реда на европейските държави по всички показатели. И пенсионерите й не са последна грижа сред проблемите, които неизбежно иначе понася и Словения. Но там правителството не се оправдава със сушата, кишата и международното положение, а действа по принципа на справедливостта. За която наш финансов цербер отсече, че била класово понятие и е неприложима. Той вероятно бърка класово с касово...
Много неща са объркани в нашата държава, но отношението към хората, живели и работили за нея, е повече от унизително. Особено на фона на всеобщата бедност, липсата на заетост, поскъпването на храни и лекарства, емиграцията, демографията и т.н. Както се казва, няма от кого и заем да вземеш, когато децата и внуците са далеч и невинаги успяват да пратят пари от гурбета. А нашите пенсионери с нищо не са по-лоши от своите връстници в чужбина, но немотията така ги е смачкала, че сами не могат да се познаят и понасят. Остава им само да заспиват с представите за зелени острови и синьо море някъде, където никога няма да стъпят. Защото всъщност пари до гара Бов нямат да отидат. Независимо от подаянията от властимащите около Великден и Коледа.

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ