23 Март 2019събота09:52 ч.

Късно е, либе...

/ брой: 12

автор:Ева Костова

visibility 1152

Точно в 12 без 5 Патриотичният фронт и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов прозряха покрай една, ачик предизборна, кръгла маса, че има приоритети, които българският политически елит забравя - темата за безработицата, за бедността, за неграмотността. Ха, че елитът са и те. Да припомним: Красимир Каракачанов и ПФ са част от управлението на страната, подкрепят правителството. Как, аджеба, точно сега тези мили хора се сетиха за най-големия проблем на обикновените люде в евроатлантическа България. Че тя, бедността, избожда очите, но те толкова време не я видяха. И как ще я видят, след като хомотът на мизерията не е около техните добре оформени вратове.
И какво точно ни казва кръглата маса за "Бедността - начин на управление в България"? Какво ново научаваме, освен старите статистики и изводите на наши и чужди експерти? Господа патриоти, когато гласувахте законите с любимото правителство на ГЕРБ, не се сетихте за беднотията българска. Статистиката я знаем. Потвърждава я всекидневно празният ни джоб, зъзненето в студа, липсата на подходяща храна и за наследниците ни, невъзможността да ги пратим да учат там, където е по-добре, минималната заплата, липсващите пари за почивка, дрехи, медикаменти, данъци, такси и т.н., и т.н. Не начин на управление на бедността, а начин за нейното премахване ни трябва. Другото е тупане по гърдите, правенето на пиар с нищетата на хората. В угода на тези, които ни докараха съвсем до просешка тояга. С обирджийство и влагане на парите там, където най-често не са нужни, но лъскат имиджа на премиер и министри, които и в оставка не спират да ни страхуват за бъдещето.
 Късно е, либе, за китка! Всъщност Каракачанов си изплака душата и хързулна темата към хоризонта на бъдещия парламент. Коментарът е излишен.

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56