15 Декември 2018събота03:12 ч.

Хубав, та чак горчив

/ брой: 262

автор:Ева Костова

visibility 1274

Хората свикнаха с това да имат по-добър живот. България се промени през тези 5 години, през които управлява ГЕРБ. След управление на БСП затягахме коланите. Това не се посвени да сподели пред широка аудитория депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Като настръхнала кокошка тя разпери крила над запъртъците на партията си, които снесоха през двата мандата министрите й, прибави към тях и "добрия" ни живот. Аман от недоносени политици! Като си научат урока, няма спиране. За своя и на вожда си угода. Макар че е цинизъм да се изправиш и да заявиш, че животът на милиони българи върви по мед и масло, а те всекидневно да носят товара на бедността, докарана им от същия този ГЕРБ. Явно дамата пребивава извън времето и пространството, защото наистина има добре живеещи хора, знаем кои са и хората. Но тя решително не ги е срещнала в тролея примерно, защото не стъпва в градския транспорт, кола я кара и до фризьора.
Иначе щеше да знае, че бедността няма цвят, но ГЕРБ я загряха до инфарктно червено. Щеше да знае, че разходите на домакинствата изпреварват доходите в средата на тази година, и то не за първи път, докато статистиката услужливо се пъне да доказва колко спестовен бил българинът и как растат депозитите в банките. Но това не са депозитите на родния пенсионер, на липсващия представител на липсващата средна класа, нито на работещите колкото да не е без хич. Нито на тези, които имат доходи от социални обезщетения и помощи, които също изпадат някъде в дъното на класацията като процент. Не сме спрели да броим стотинките за храна, данъци, осигуровки, транспорт, поддръжка на дома, здравеопазване - все неща, без които няма как да минем, и които непрекъснато поскъпват. Та вече минаваме и без тях.
Вчера социалната комисия в НС не прие бюджета на НОИ, значи остава под въпрос индексирането дори със смешните 3-4 лева на пенсиите, има опасност да замръзне и минималната работна заплата. За това обаче от ГЕРБ въобще не помислиха, докато бяха на власт. Макар и хората да им казваха, че асфалт ни се яде, ни се пие. Че не ги грее онази нездрава проява на амок от собственото си величие и самодоволност. Които ерозираха и малкото социални придобивки и ни докараха съвсем до просешка тояга.
Според доклад на института "Легатум" лошото управление, бедността и корупцията държат България на дъното на ЕС. Наистина за кои хора говори Атанасова, за тези от ГЕРБ, които ще продължат да живеят добре, та и тези около тях? Тя отгоре на всичко не скри недоумението си от факта, че другите, тоест бедните, не са разбрали посланията на любимата й партия ГЕРБ. Трагедия, ви казвам!

Президентът даде Бюджет 2019 на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 8

ВСС даде Лозан Панов на Инспектората

автор:Дума

visibility 126

"Малки призми" сменят "рибните перки" по "Графа"

автор:Дума

visibility 136

Валери Симеонов е номиниран за "Човек на годината"

автор:Дума

visibility 384

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 243

Косово ще прави армия

автор:Дума

visibility 103

ЕС удължи санкциите срещу Русия

автор:Дума

visibility 115

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 150

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 471

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 283

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 416

/ брой: 243