24 Април 2019сряда08:09 ч.

Хубав, та чак горчив

/ брой: 262

автор:Ева Костова

visibility 1453

Хората свикнаха с това да имат по-добър живот. България се промени през тези 5 години, през които управлява ГЕРБ. След управление на БСП затягахме коланите. Това не се посвени да сподели пред широка аудитория депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Като настръхнала кокошка тя разпери крила над запъртъците на партията си, които снесоха през двата мандата министрите й, прибави към тях и "добрия" ни живот. Аман от недоносени политици! Като си научат урока, няма спиране. За своя и на вожда си угода. Макар че е цинизъм да се изправиш и да заявиш, че животът на милиони българи върви по мед и масло, а те всекидневно да носят товара на бедността, докарана им от същия този ГЕРБ. Явно дамата пребивава извън времето и пространството, защото наистина има добре живеещи хора, знаем кои са и хората. Но тя решително не ги е срещнала в тролея примерно, защото не стъпва в градския транспорт, кола я кара и до фризьора.
Иначе щеше да знае, че бедността няма цвят, но ГЕРБ я загряха до инфарктно червено. Щеше да знае, че разходите на домакинствата изпреварват доходите в средата на тази година, и то не за първи път, докато статистиката услужливо се пъне да доказва колко спестовен бил българинът и как растат депозитите в банките. Но това не са депозитите на родния пенсионер, на липсващия представител на липсващата средна класа, нито на работещите колкото да не е без хич. Нито на тези, които имат доходи от социални обезщетения и помощи, които също изпадат някъде в дъното на класацията като процент. Не сме спрели да броим стотинките за храна, данъци, осигуровки, транспорт, поддръжка на дома, здравеопазване - все неща, без които няма как да минем, и които непрекъснато поскъпват. Та вече минаваме и без тях.
Вчера социалната комисия в НС не прие бюджета на НОИ, значи остава под въпрос индексирането дори със смешните 3-4 лева на пенсиите, има опасност да замръзне и минималната работна заплата. За това обаче от ГЕРБ въобще не помислиха, докато бяха на власт. Макар и хората да им казваха, че асфалт ни се яде, ни се пие. Че не ги грее онази нездрава проява на амок от собственото си величие и самодоволност. Които ерозираха и малкото социални придобивки и ни докараха съвсем до просешка тояга.
Според доклад на института "Легатум" лошото управление, бедността и корупцията държат България на дъното на ЕС. Наистина за кои хора говори Атанасова, за тези от ГЕРБ, които ще продължат да живеят добре, та и тези около тях? Тя отгоре на всичко не скри недоумението си от факта, че другите, тоест бедните, не са разбрали посланията на любимата й партия ГЕРБ. Трагедия, ви казвам!

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ