30 Октомври 2020петък04:01 ч.

Позиция

"Престъпленията" на Русия към цивилизования свят

Вижте колко страни се сдобиват със суверенитет и държавност благодарение на тях

/ брой: 237

автор:Дума

visibility 1518

Изненадващо хрумване, превърнало се в смешка, се появи във фейсбук. То е на финландеца Вейкко Корнен, съобщава сайтът Balalaika24.ru. Без претенции за изчерпателност, към списъка всеки може да добави още "престъпления" на руснаците!

И така:

През 1802 и 1918 г. Русия вероломно награди със суверенитет Финлaндия.
През 1918 г. подло и коварно руснаците подариха държавност на латиши и естонци. Въпреки че те никога не са имали подобно нещо!
Литва възстановява държавността си през 1918 г. Пак благодарение на Русия.
Полша също възстановява държавността си с помощта на омразната Русия. При това не един, а два пъти - през 1918 г. И пак през 1944 г.!
Румъния се ражда в резултат от руско-турските войни. Тя придобива суверенитет, по волята на Русия, след войната 1877-1878 г.!
Молдова се ражда като държава в... СССР.
Българската държава възкръсва като държава в резултат от победите на руското оръжие по време на руско-турската война през 1877-1878 г.!
В знак на благодарност българите участват в състава на 2 антируски коалиции. И през двете световни войни!
Сега България пак е против Русия!
Тя е членка на НАТО. На територията й са разположени няколко наземни и морски бази на САЩ. А в България не е имало дори един руски войник след края на Втората световна война...
Впрочем и Гърция е отвоювана от Русия. От турците. През далечната 1821 година... И няма грък, който да не е благодарен!
Същото е и с държавността на Алжир, Куба, Мозамбик и т.н.
Като държава Азербайджан се оформя най-напред и единствено в състава на СССР.
Армения се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската империя и СССР.
Грузия също се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската империя и СССР.
Беларус за пръв път придобива държавност в резултат от Великата октомврийска социалистическа революция. Тя получава пълен суверенитет от Русия, след разпада на СССР, през 1991 година.
Украйна също за пръв път придобива държавност в резултат от Великата октомврийска социалистическа революция. Получава пълен суверенитет от Русия през 1991 година, след разпада на СССР.
Швейцария получава своята независимост благодарение на маршал Суворов, който храбро я отвоюва от Франция преди 217 години! Французите се дуят и до днес на руснаците за тази "шега".
Русия гнусно освобождава Австрия, Чехословакия и Полша от Третия райх през 1945 година. Не ги е срам тия руснаци да освобождават братята славяни от националсоциалистите!
Благодарение на желанието на императрица Екатерина II през 1780 г. Руската империя оказва значима подкрепа на Северноамериканските съединени щати. Каква отвратителна изненада. За британския кралски двор и неговата кралска особа!
Във войната на янките против Британската империя Русия става решителната причина за пораженията на англичаните. И за придобиване на независимостта на американците! Такова нахалство може ли да се забрави и да не се отмъщава постоянно?!
Кой може да забрави, макар и да не споменава, че на два пъти през последните 2 века руснаците подаряват независимостта на мнозинството европейски държави, смазвайки армиите на диктаторите Наполеон и Хитлер?! Такава дързост е останала завинаги в съзнанието на победените и техните наследници не могат да не са против бляскавата победа на руските оръжие и дух!
Позицията на Сталин в преговорите с Англия и САЩ дава възможност на Германия да запази държавността си след капитулацията и пораженията след Втората световна война. Как може един сатрап да направи такава беля, а?!
Ами, онзи там, белязания? По негово време Горбачов неуморно даде всичко от себе си, за да се разруши Берлинската стена, а Германия да се обедини през 1990 година. Сега му сменят чарковете постоянно в германски клиники, гледат го като писано яйце, тоя неблагодарник, оказал се вечен. Па не мре, гад такава, бре!
Без помощта на СССР Египет нямаше да устои и да закрепи своята независимост във войната с Израел, Великобритания, Франция и естествено САЩ през 1956-1957 г.
През 1967 година пак намесата на СССР спря войната на Израел с Египет. Това, фактически спаси арабите от разгром през двете войни 1967-1974 г.! И сега, фараоните объркаха пак нещата! Взеха та подариха на Москва отказаните от Оланд два "Мистрал"-а и се подиграха с цената на "сделката". Обявиха я на стойност 1 долар.
Ангола също е сред московските фенове! Тези африкански неблагодарници, забравили благата от вековната португалска и белгийска колонизация извоюваха своята независимост през 1975 г. Да, ама само благодарение на СССР!
И как Западна Европа да забрави, че повечето й колонии получиха своята независимост благодарение на световното движение за деколонизация след Втората световна война. Което бе създадено в Москва! И която не само помагаше всестранно с оръжие, финанси, военна, икономическа и дипломатическа помощ, но и скръцваше със зъби на самозабравилите се ощетени колонизатори. Когато бе нужно. Та кой може да забрави за главната, ръководна роля на СССР?
Как може да се гледа спокойно, когато се отдава заслужена почит, уважение и незабрава за ролята на Русия/СССР в раждането и установяването на такива държави като КНР, Виетнам, КНДР, Индия...
Е какво, бре руснаци! Защо така?!
Ай, тези руснаци...


Александър І приема капитулацията на Наполеон, Париж 1814 г.

Посрещането на ген. Гурко в София - 4 януари 1878 г.

По Balalaika24.ru.
                                            

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ