09 Май 2021неделя13:18 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Общински съветници питат Цацаров има ли чадър над бившия кмет на Ботевград

Те настояват институциите най-сетне да приключат проверките срещу Георги Георгиев и за реални действия

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 31

Общински съветници от Ботевград пратиха второ писмо до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор Сотир Цацаров заради действията на бившия кмет Георги Георгиев и липсата на реакция от властта. "Изразяваме категоричната си позиция - правото и законността трябва да възтържествуват над задкулисието и безпринципността. Настояваме пред вас да използвате всички допустими от закона начини и средства в Ботевград да се въведе ред и законност", призовават в него те.
През март миналата година същите 12 общински съветници от тогавашната опозиция алармираха президента, шефа на парламента, премиера и главния прокурор за крещящите примери на беззаконие, корупция, присвоявания, както и за лично и семейно имотно облагодетелстване на тогавашния кмет Георги Георгиев.
След това писмо и последвала пресконференция в София започнаха публикации в националните медии, разкриващи машинациите на тогавашния гербаджийски кмет. Най-скандална беше разкритата схема за продажба на общински имоти и участието на кметския син с дялове в повечето от тези имоти, известна като „кмет - губещ купувач - кметски син“. Веднага след това Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ се дистанцира от Георгиев и няма да издигне кандидатурата му на предстоящите местни избори.
На 1 ноември 2015 г. тогавашният лидер на опозицията в Ботевград Иван Гавалюгов спечели балотажа срещу Георгиев и стана кмет на общината.
Авторите на новото отворено писмо изразяват своето разочарование от бездействието на институциите в страната и липсата на справедливо възмездие за извършените според тях множество незаконни действия на Георгиев.
"Още в началото на мандата на новото управление започнаха да гърмят една по една мините, заложени от старото ръководство. На община Ботевград досега са наложени финансови корекции в размер на 8 387 379 лв.", привеждат данни общинските съветници за действията на бившия кмет. Според тях Георгиев се е превърнал в мощен бизнесмен и е предприел мащабна строителна инвазия, и тя трябва да бъде спряна.
"Екскметът лично и почти ежедневно надзирава приключващия строеж на голямата жилищна кооперация до Съдебната палата в Ботевград, която формално се води собственост на дъщеря му – студентка. Синът на Георгиев, печално известният бивш депутат Даниел Георгиев, пък извършва надзор над санирането на друга жилищна кооперация в началото на пътя за вилна зона "Зелин". Още продължава строежът на голям хотелски комплекс в местността Камен дол край село Новачене, който отново се води собственост на фирмата на дъщерята студентка „Алфа АСТ” ЕООД.
Категорично настояваме оторизираните институции като НАП, прокуратурата и други, да приключат най-сетне с проверките за установяване на произхода на финансовите средства на Георгиев и семейството му. Всяко забавяне помага на Георгиев да узакони средствата, с които разполага. Носят се легенди за цената на кв. метър от строящата се до съда сграда. Цитираните суми за продажба на обектите „на зелено” са нереални дори за централната част на София. Бившият градоначалник в опит да оправдае имотното си състояние вече декларира заеми в смайващи размери от своя син Даниел Георгиев и от личния си адвокат Цено Цеков. Всяко допълнително забавяне на институциите дава възможност на Георгиев да прикрие следите от своите действия", алармират общинарите.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 825

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 518

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1063

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ