16 Ноември 2018петък21:08 ч.

"Море от любов"

/ брой: 161

автор:Мария Нинова

visibility 701

Целта на почти всички политици у нас е да бъдат харесвани. Да ги дават по телевизията. Да ги хвалят колко работа са свършили. Да си направят снимки с хората и да ги разпространяват в социалните мрежи. В последните години пиарите са на мода. Но в повечето случаи точно те окепазяват положението, защото не пращат шефовете си на проверени места, където ще са сигурни, че ще бъдат посрещнати "с хляб и сол".
Доказателство за това е появата на председателя на Народното събрание Цецка Цачева на националния събор в Рожен, където бе бурно освиркана. Нали знаете, че там се събират хора от цялата страна? Посетителите нямат друга мисия освен да се любуват на богатството на традиционната българска култура. Не развяват сини, червени, зелени или шарени знамена, а трибагреника. Не провъзгласяват себе си за морален коректор. С други думи, никой не може да каже, че са платени. Да не говорим, че в последните седмици се спекулира с идеята Цачева да бъде кандидатурата на ГЕРБ за държавен глава. Без социологическо проучване завчера стана ясно как биха я приели. Заляха я с "море от любов". Във форумите заваляха веднага коментари. Някои се вайкаха, че не били там и те да се включат, типично по нашенски всеки се изказа по темата. Но култово беше изречението: "Твърде неуважително - би трябвало да я замерят с домати".
Властимащите трудно разчитат реалността. Затворени в своята черупка и обкръжение, не добиват ясна представа за народната любов. Дали си вадят изводи след подобни случки, не се ангажираме да дадем конкретен отговор. Но колкото повече си затварят очите за причините да бъдат хулени, толкова повече ще си дълбаем дъното.
В предизборна обстановка подобни прояви ще се засилват, но да видим до какво ще ни доведат през есента. Проблемът на общественото недоволство е, че не е съпроводено от реални действия. То свършва точно тогава, когато най-силно трябва да бъде изразено, а именно в деня на изборите.

Валери Симеонов подаде оставка

автор:Дума

visibility 29

Нинова: Коалиция с ГЕРБ е изключена

автор:Дума

visibility 70

Съдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

автор:Дума

visibility 102

Борисов прие поканата на Радев, даде му домашно

автор:Дума

visibility 557

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 88

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 223

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 461

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 928

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 194

/ брой: 223

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 223