16 Февруари 2019събота04:26 ч.

Страх от исляма

/ брой: 192

автор:Алберт Аврамов

visibility 1594

Може да прозвучи нехуманно и нетолерантно, дори зловещо, но в Европа настана суматоха, която видимо се дължи на нарастващия страх от пренасищане с мултикултурализъм. Особено в централната част на Източна Европа. Което пък е не съвсем точно, защото опасенията от проникването на дивия ислямизъм всъщност обляха целия континент.
Словакия обяви предпочитанията си при наложеното й от ЕС участие в решаването на бежанската криза - щели да приемат само християни, защото нямали джамии. Като се отчете реалността, че мюсюлманите, колкото и да се опитват да се впишат в чужди по етнически заряд манталитет, религия и т.н., ревностно не желаят по какъвто и да е начин да променят националната си идентичност и самосъзнание. Което пък означава на всяка цена да пренесат в "новата родина" своите култура, език, обичаи и религия. И разбира се - да се капсуловат и определят впоследствие като отделна и независима от никого общност. Такива примери в Европа колкото щеш.
Богатата (в последно време) на негативни емоции Европа едва ли ще претръпне и ще дочака зеленият полумесец да се вкорени в сърцето й. По-скоро, да кажем, на първо време - ще започне да отрезвява, каквито тенденции вече осезателно се долавят. Колкото до стандартните европейци - те рано или късно ще се усетят изиграни и употребени от една отдавна обмислена (някъде) и безпощадно прокарвана (от някого) доктрина, нямаща нищо общо с идеята за Европейски съюз на суверенни еднонационални държави.
Е, дано не задължат словаците да строят джамии, но знае ли човек...

БСП поиска анкетна комисия за гафовете с е-винетките

автор:Дума

visibility 151

Харчим най-много за храна, жилище и данъци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 32

Срокът за касовите апарати остава засега

автор:Евгени Гаврилов

visibility 173

/ брой: 32

Два пъти са скочили случаите на морбили за година

автор:Дума

visibility 172

Депутатският имунитет в Гърция беше отменен

автор:Дума

visibility 225

Тереза Мей претърпя ново поражение за Брекзит

автор:Дума

visibility 340

Букурещ се опитва да блокира Кьовеши

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 32

Обезцветяване

автор:Павлета Давидова

visibility 230

/ брой: 32

Кръстчето

visibility 237

/ брой: 32

Един час с ценностите на земите ни

автор:Велиана Христова

visibility 147

/ брой: 32