20 Септември 2024петък08:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Любителите на бургерите знаят, че на картинките изглеждат по един начин, а в реалността по друг

7 рекламни трика за перфектна храна

/ брой: 202

автор:Дума

visibility 321

Рекламните агенти използват най-различни трикове, за да покажат храната по най-перфектен начин, за да си я купим. Каналът "7-те НАЙ" в интернет-платформата vbox7 разказва за седем от тези трика, съобщава "Дарик нюз". 

За да изглеждат добре бургерите, една от използваните техники е топенето на сиренето с нещо, подобно на сешоар. Мазнината пък създава илюзията, че месото е сочно и прясно приготвено.

За да заснемат сладолед, професионалните фотографи го заменят със смес от картофено пюре, балсам за коса и оцветител. 

Широко използван начин за създаване на усещане, че храната тъкмо излиза от фурната, е загрят в микровълнова фурна тампон, който се поставя зад храната.

За да изглежда апетитна кулата от палачинки, се поставят картонени дискове между тях, а моторно масло заменя сиропа. 

За перфектен цвят и прикриване на несъвършенства по плодовете се използва червило, освен това се напръскват с разтвор от вода и глицерин.

За да се направи красива снимка на мляко със зърнени храни, купата се запълва с тесто, а отгоре се излива лепило, вместо мляко. 

Повечето сладкиши не издържат под светлините на камерите в студиото. Затова сметаната или кремът често се заместват с крем за бръснене, който е по-траен.

 

 

 

Борислав Гуцанов: Вицепремиерът на РСМ да подаде оставка

автор:Дума

visibility 845

Габриел Вълков: Ще работим младите да останат в България

автор:Дума

visibility 905

Външно да извика македонския посланик за обяснение

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 179

Обявяват в менюто, ако шопската салата е с фалшиво сирене

автор:Дума

visibility 808

/ брой: 179

НАП засече над 1000 нарушения по Черноморието

автор:Дума

visibility 825

/ брой: 179

Телекомите обжалват заповедта за начисляване на над три неустойки

автор:Дума

visibility 803

/ брой: 179

Работници от трети страни ползват страната ни като трамплин

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 179

Вълна от взривове на пейджъри в Ливан

автор:Дума

visibility 933

/ брой: 179

Екатерина Захариева е под въпрос за ЕК

автор:Дума

visibility 926

/ брой: 179

Според Тръмп се стреля по значимите президенти

автор:Дума

visibility 889

/ брой: 179

Накратко

автор:Дума

visibility 1892

/ брой: 179

Бедни ми, бедни...

автор:Аида Паникян

visibility 1565

/ брой: 179

Трудът ми е, за да чуя българския химн

автор:Владимир Николов

visibility 886

/ брой: 179

"Реформата" на ВиК сектора доведе до масов воден режим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 776

/ брой: 179

Заловени на местопрестъплението

автор:Александър Симов

visibility 931

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ