18 Юни 2021петък14:54 ч.

Кабинетът има готовност да отпусне още средства за поръчката на машини за гласуване

57,1 млн. лeва ще струват изборите през юли

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 699

57,1 млн. лв. ще струват предсрочните парламентарни избори на 11 юли, обяви служебният министър на финансите Асен Василев. Тази сума ще отиде за подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, отпечатване на бюлетини, логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на МС. Част от парите са за възнаграждения на членовете на РИК и СИК, компютърната обработка на данните от гласуването, издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Одобрени са и допълнителни 11,1 млн. лв. в случай, че изборите се проведат при обявена извънредна епидемична обстановка. Ако тя не е обявена, то вотът ще струва с 8,6 млн. лв. по-малко от изборите на 4 април, които са на стойност 65,7 млн. лева. В противния случай одобрените средства ще възлязат на общо 68,2 млн. лв. и ще бъдат с 2,5 млн. лв. по-скъпи от тези на 4 април, защото ще бъде осигурено финансиране на над 500 секции в чужбина. 

Ако ЦИК реши въвеждане на видеонаблюдение в секционните комисии, правителството има готовност да осигури необходимите допълнителни средства. Министър Василев посочи, че след провеждане на обществената поръчка за доставка на допълнителните машини и когато се разбере какъв брой точно е необходим, Министерството на финансите е поело ангажимент да осигури средствата за тях.

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 904

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 115

Подлост

автор:Георги Георгиев

visibility 617

/ брой: 115

Заедно с теб

автор:Ева Костова

visibility 573

/ брой: 115

Истерясване

автор:Валентин Георгиев

visibility 378

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ