26 Април 2024петък13:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

5000 столичани на съд за неплатена вода

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 64

През следващите шест месеца "Софийска вода" АД ще предяви по съдебен ред искове срещу 5000 клиенти, които не са плащали за използвани ВиК услуги в продължение на година, съобщиха от компанията. Всички клиенти, срещу които дружеството ще предяви претенциите си по съдебен ред, са битови потребители, неколкократно уведомявани, но въпреки това не са предприели действия за изплащане на задълженията си.
"Софийска вода" АД предприема тази крайна мярка като част от кампания за увеличаване на събираемостта. Около 89% от несъбраните вземания се дължат от домакинства, а останалите са търговски потребители. Дружеството започва поетапно да спира водоснабдяването на фирми, които имат натрупани големи дългове.
Специализиран отдел на дружеството работи с нередовните клиенти, като изпраща напомнителни писма. Клиентите с две просрочия и дълг над 30 лв. получават обаждания по телефона, специалисти "преговори с клиенти" извършват посещения в имотите, за които има натрупан дълг, и предлагат различни възможности за плащане.
Важно е да се отбележи, че представителите на "Софийска вода" винаги се легитимират със служебни карти. Дружеството предлага и възможност за сключване на споразумение за разсрочено плащане. Всички тези методи са били приложени безуспешно на клиентите, срещу които през следващите месеци ВиК операторът ще заведе съдебни дела, гласи съобщението на "Софийска вода".
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ